Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, προβλέπουν οι ΑΧΕ

Επιφυλακτικό άνοιγμα, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις ευρωπαϊκές αγορές προβλέπουν οι ΑΧΕ. Επίσης, τονίζουν πως η περαιτέρω αποκόμιση κερδών είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί, ενώ εκτιμούν συνέχιση του ενδιαφέροντος για τις τράπεζες.

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές, προβλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis εκτιμά επιφυλακτικό άνοιγμα με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επίσης, οι αναλυτές της Marfin Analysis σημειώνουν πως η περαιτέρω αποκόμιση κερδών είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities τονίζει πως η νευρικότητα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη τη Σοφοκλέους και σε αυτά τα πλαίσια εκτιμά αδύναμη τη σημερινή συνεδρίαση.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, δεν περιμένει σημαντική διαφοροποίηση της τάσης της αγοράς, η οποία θα δοθεί για άλλη μια μέρα από τις ευρωπαϊκές αγορές, ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας.



Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως το Χ.Α. είναι πιθανό να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς το ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους παραμένει ισχυρό.

Αναφορικά με τα χθεσινά έντονα φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών που επικράτησαν στην Ευρώπη, η Εγνατία ΑΧΕ, υπογραμμίζει πως θα καταλαγιάσουν σήμερα, ενώ δεν εκτιμά πιθανή έντονη ανοδική ανάκαμψη.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, αναφέρουν πως η πρόσφατη κίνησή του τους προϊδεάζει για πιθανή λήξη της υπάρχουσας μεσοπρόθεσμης ανοδικής κίνησης, με άμεση συνέπεια την προσέγγιση των 2.440 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,83% κλείνοντας στις 2.492,9 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, η αποκόμιση κερδών ήταν πιο έντονη κατά το δεύτερο μισό της συνεδρίασης και επανέφερε στο προσκήνιο ανησυχίες που σχετίζονται με επιτόκια και επηρέασαν αρνητικά τις ευρωπαϊκές αγορές.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v