Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Τιμή-στόχος τα 5,6 ευρώ από Π&Κ (update)

Νέα αυξημένη τιμή-στόχο στα 5,6 ευρώ, από τα 5,4 ευρώ, έθεσε η Π&Κ (7/5) για τη μετοχή της Jumbo, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μεγεθών 9μήνου της εταιρίας, ενώ αναθεώρησε και τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή. Σύσταση ”outperform” δίνει η Marfin.

Jumbo: Τιμή-στόχος τα 5,6 ευρώ από Π&Κ (update)
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Jumbo στα 5,6 ευρώ, από 5,4 ευρώ, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου, ενώ τη σύσταση ”outperform” διατηρεί η Marfin.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Πρωινή της Ενημέρωση με ημερομηνία 7 Μαΐου 2004, χαρακτηρίζει τα αποτελέσμτα εννεαμήνου (της εταιρικής χρήσης που λήγει τον Ιούνιο) ισχυρά, ενώ επισημαίνει πως κινήθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο πωλήσεων.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ αναφέρει πως παραμένει θετική για την Jumbo σε συνέχεια των ισχυρών επιδόσεων, της συνεχιζόμενης ανάπτυξης, της ηγετικής θέσης που κατέχει στην αγορά, της αποτελεσματικής διοίκησης, αλλά και της ”φθηνής” αποτίμησης.

Παράλληλα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως σε συνέχεια των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες η εταιρία, προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της Jumbo στο σύνολο του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο εκτιμά τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,46 ευρώ από 0,44 ευρώ που εκτιμούσε πριν.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της Jumbo έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 8% από τις αρχές του χρόνου και διαπραγματεύεται 10,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη της εταιρικής χρήσης 2003-2004.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis αναφέρει πως τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Jumbo ήταν υψηλότερα των αναμενόμενων.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει πως η υψηλότερη του αναμενόμενου αύξηση των πωλήσεων της Jumbo είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της εταιρίας στην αγορά της λιανικής.

Σύμφωνα με το πρωινό report της χρηματιστηριακής, η Jumbo παρουσίασε βελτίωση στα περιθώρια κερδών, παρά τη συνεχή επέκταση του δικτύου καταστημάτων της.

Σε αυτά τα πλαίσια οι αναλυτές της Marfin Analysis παραμένουν θετικοί διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

Υπενθυμίζεται πως τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη εννεαμήνου της Jumbo αυξήθηκαν 27,6%, σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στα 24,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του ομίλου βελτιώθηκαν κατά 24,8% στα 143,6 εκατ. ευρώ λόγω της συνεχής επέκτασης της εταιρίας στον χώρο της λιανικής.

Ακόμα, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, με βάση το χθεσινό (6/5/2004) κλείσιμο στα 4,70 ευρώ η μετοχή διαπραγματεύεται ελκυστικά 11,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και επισημαίνει πως είναι πιθανό να αναθεωρήσει ελαφρώς ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v