ΧΠΑ: Διοργάνωση Derivatives Forum στις 9 Μαΐου

Το Πολυσυνέδριο Derivatives Forum με τίτλο ”Σύνθετα Επενδυτικά Προϊόντα: Eνημέρωση και Εκπαίδευση”, διεξάγει την Κυριακή 9 Μαΐου, η Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΠΑ).

ΧΠΑ: Διοργάνωση Derivatives Forum στις 9 Μαΐου
H Αγορά Παραγώγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών διοργανώνει για δεύτερη φορά στην Αθήνα το Πολυσυνέδριο – Έκθεση για την Αγορά Παραγώγων Derivatives Forum με τίτλο ”Σύνθετα Επενδυτικά Προϊόντα: Eνημέρωση και Εκπαίδευση”.

Τo συνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 09:00 π.μ. – 21:00 μ.μ. ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Derivatives Forum έχει ως βασικό αντικείμενο την παρουσίαση των τάσεων, προϊόντων και υπηρεσιών των Αγορών Παραγώγων, καθώς και των σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Παράλληλα, η διεξοδική ανάλυση που θα πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή σεμιναρίων ειδικών θεμάτων που αφορούν στη χρήση των προϊόντων έχει ως σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Ταυτόχρονα με το Συνέδριο θα λειτουργεί έκθεση με περίπτερα των χορηγών του Συνεδρίου για την καλύτερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Το Derivatives Forum 2004 πραγματοποιείται με την υποστήριξη των τραπεζών Societe Generale Hellas - Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος ως Χορηγών Τίτλου και της Merit Χρηματιστηριακής ως Χορηγού Υποδοχής.

Στην Ενότητα 1, που θα διεξαχθεί 09:00 – 10:15, και έχει τίτλο ”Εισαγωγή στα Παράγωγα προϊόντα” ένα στέλεχος του Χ.Α. θα κάνει μία συνοπτική εισαγωγή στην αγορά παραγώγων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα προϊόντα της Αγοράς Παραγώγων και τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Στην Ενότητα 2, που θα διεξαχθεί 10:30 – 13:00 και έχει τίτλο ”Παράγωγα προϊόντα σε δείκτες: Παραδείγματα και εφαρμογές χρήσης”” ανώτερα και ανώτατα στελέχη από χρηματιστηριακές εταιρίες και τράπεζες θα εξηγήσουν πως η ορθολογική και εμπεριστατωμένη χρήση των παραγώγων μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της απόδοσης ενός χαρτοφυλακίου και στη σωστή λήψη των επενδυτικών αποφάσεων.

Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η MERIT Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ.

Στην Ενότητα 3, που θα διεξαχθεί 13:00 – 15:00, και έχει τίτλο ”Θεσμικοί επενδυτές και παράγωγα προϊόντα”” ανώτερα στελέχη από χρηματιστηριακές εταιρίες, τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές, με μεγάλη εμπειρία στη χρήση παραγώγων από χαρτοφυλάκια θεσμικών, θα παρουσιάσουν νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία, καθώς και τους τρόπους χρήσης στρατηγικών σε παράγωγα για θεσμικούς επενδυτές. Στόχος των εν λόγω στελεχών είναι να μεταφέρουν την καθημερινή πρακτική σχετικά με τη χρήση των παραγώγων σε χαρτοφυλάκια θεσμικών αλλά και δυνατότητες χρήσεις για τα νέα σύνθετα προϊόντα που πολύ σύντομα θα διαπραγματεύονται στην ελληνική αγορά. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η Εμπορική Τράπεζα Επενδύσεων.

Στην Ενότητα 4, που θα διεξαχθεί 15:00 – 17:00, και έχει τίτλο ”Τάσεις και εξελίξεις στο διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον” ανώτερα στελέχη της GFK Market Analysis θα παρουσιάσουν αρχικά το προφίλ του επενδυτικού κοινού όπως αυτό διαμορφώνεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σύμφωνα με το Investment Barometer, το οποίο καταγράφει σημαντικές πληροφορίες για τις επενδυτικές τάσεις των ιδιωτών επενδυτών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει παρουσίαση από τον κ. Olivier Garnier (Head of Strategy and Economic Research, Chairman of the Investment Strategy Committee, and a Member of the Executive Committee at Societe Generale Asset Management) των μακροοικονομικών εξελίξεων στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και ανάλυση των επενδυτικών επιλογών διεθνώς, ενώ στη συνέχεια δύο από τους κορυφαίους έλληνες οικονομολόγους και ανώτατα στελέχη εταιριών, οι κ.κ. Ξαφά και Κοφινάκος, οι οποίοι κατέχουν ξεχωριστή εμπειρία στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές θα επιχειρήσουν να αναλύσουν τις τρέχουσες τάσεις στις εν λόγω αγορές και να δώσουν αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης των επενδύσεων σε αυτές. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η ING Πειραιώς Asset Management.

Στην Ενότητα 5, που θα διεξαχθεί 17:00 – 19:00, και έχει τίτλο ”Παράγωγα προϊόντα επί μετοχών: Δυνατότητες χρήσης & παραδείγματα” ανώτερα στελέχη από χρηματιστηριακές εταιρίες θα παρουσιάσουν τις εναλλακτικές στρατηγικές με τις οποίες οι κάτοχοι μετοχών μπορούν να επιτύχουν υπεραποδόσεις, αλλά και επενδυτικές στρατηγικές για εισηγμένες εταιρίες με τη χρήση σύνθετων χρηματοοικονομικών προϊόντων, ενώ στη συνέχεια η κα Rosa Anna Grimaldi, Regional Director της STOXX Limited, θα παρουσιάσει τους δείκτες STOXX και θα αναλύσει τις τάσεις στις διεθνείς αγορές παράγωγων προϊόντων. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η STOXX Limited.

Η Ενότητα 6, που θα διεξαχθεί 19:00 – 21:00, αποτελεί την κεντρική ενότητα του συνεδρίου και έχει τίτλο ”Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ελληνική κεφαλαιαγορά”. Ο συντονιστής της συζήτησης θα θέσει μια σειρά από τρέχοντα θέματα καθώς και θέματα στρατηγικής σημασίας που αφορούν την ελληνική κεφαλαιαγορά και στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις και συζήτηση από τους συμμετέχοντες στο πάνελ. Συμμετέχοντες στην ενότητα αυτή είναι, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Α. Πιλάβιος, ο Πρόεδρος του Χ.Α. κ. Π. Αλεξάκης, ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Π. Βοϊλής, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Χρ. Γκόρτσος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών κ. Νικόλαος Μπέρτσος και ο Μεσολαβητής Κεφαλαιαγοράς κ. Γ. Γιανισσάκης. Κεντρικός θεματικός χορηγός της ενότητας είναι η Societe Generale – Γενική Τράπεζα της Ελλάδος.

Υποστηρικτές του συνεδρίου είναι οι εταιρείες: EUROCORP ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ., ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., BX FINANCIAL SERVICES Α.Ε.Π.Ε.Υ., DECISION SYSTEMS INTEGRATION, OMEGA BANΚ, SIGMA SECURITIES Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ.

Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι τα μέσα επικοινωνίας: Ναυτεμπορική, Ισοτιμία, EXTRA CHANNEL 3 και ο ΣΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v