Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τιμή-στόχος τα 22,1 ευρώ από Deutsche Bank

Την τιμή-στόχο των 22,1 ευρώ και τη σύσταση ”διακράτηση” (hold) διατηρεί η Deutsche Bank για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 4 Απριλίου 2004, όπου παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Τιμή-στόχος τα 22,1 ευρώ από Deutsche Bank
Την τιμή-στόχο των 22,1 ευρώ και τη σύσταση ”διακράτηση” (hold) διατηρεί η Deutsche Bank για τη μετοχή της ΔΕΗ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 4 Απριλίου 2004, όπου παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη πρώτου τριμήνου.

Σημειώνεται πως η ΔΕΗ θα ανακοινώσει μεγέθη πρώτου τριμήνου την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, τα EBITDA πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ αναμένεται να κινηθούν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και συγκεκριμένα στα περίπου 336 εκατ. ευρώ.

Για τα καθαρά κέρδη η Deutsche Bank προβλέπει κάμψη 3%, καθώς εκτιμά πως θα κατέλθουν στα 101 εκατ. ευρώ, ενώ όπως εξηγεί η κερδοφορία θα επηρεαστεί ως αποτέλεσμα των αυξήσεων στα καύσιμα, οι οποίες αποδίδονται κυρίως στα νέα ορυχεία λιγνίτη, αλλά και στο γεγονός ότι η χρήση νερού στην περασμένη χρήση ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένη (14% σε σχέση με 7,5% που αναμένεται για το 2004).

Ο επενδυτικός οίκος πάντως επισημαίνει το θέμα όσον αφορά στα καύσιμα και στα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα, ενώ αναφέρεται επίσης και στη χρονική περίοδο αλλά και στις αυξήσεις στα τιμολόγια του 2004.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Deutsche Bank, από τους μεγαλύτερους ”κινδύνους” που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ είναι το θέμα των τιμολογίων, ενώ αναφέρεται επίσης στις εξελίξεις όσον αφορά στον έλεγχο του κόστους, στις επενδύσεις στα Βαλκάνια και στη ΔΕΠΑ και τέλος στην είσοδο ανταγωνιστών στην αγορά από το 2005 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v