Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: ”Ουδέτερη σύσταση” από Merrill Lynch

Με διατήρηση της σύστασης ”neutral – high volatility risk” υποδέχτηκε η Merrill Lynch την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας σε ανάλυση της με ημερομηνία 5 Μαΐου, ενώ έδωσε έμφαση στις δηλώσεις του κ. Αράπογλου περί αλλαγής στρατηγικής με έμφαση στην κεφαλαιακή διάρθρωση.

Εθνική: ”Ουδέτερη σύσταση” από Merrill Lynch
Με διατήρηση της σύστασης ”neutral – high volatility risk” υποδέχτηκε η Merrill Lynch την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας σε ανάλυση της με ημερομηνία 5 Μαΐου.

Η τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής, όπως επισημαίνεται, αντανακλά πλήρως τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή κατά 12% για την περίοδο 2003– 2005, ενώ ακόμα και για το 2005 η τράπεζα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με σημαντικό premium έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, καθώς το P/E της τράπεζας προσεγγίζει το 14,2 έναντι 10,0 για το μέσο όρο των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του αμερικάνικου οίκου, η τράπεζα ανακοίνωσε μια αύξηση της τάξεως του 30% σε ετήσια βάση στα καθαρά της κέρδη έως τα 146 εκατ. ευρώ, ανώτερα των εκτιμήσεων κατά 5%, λόγω των υψηλότερων εσόδων από συναλλαγές.

Έπειτα από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου, οι αναλυτές της Merrill Lynch αύξησαν κατά 2,6% και 1,8% την πρόβλεψη τους για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας για τα έτη 2004 και 2005.

Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση λόγω των υψηλότερων εσόδων από συναλλαγές, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ το κόστος αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο διατηρήθηκε σε παρόμοια επίπεδα.

Τέλος, οι αναλυτές της Merrill Lynch εντυπωσιάστηκαν από τα σχόλια του νέου διοικητή της Εθνικής Τράπεζας στο conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας, ενώ τέλος, επισημαίνουν ότι η σημαντική προοπτική για την Εθνική Τράπεζα σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση εντοπίζεται στην αλλαγή στρατηγικής η οποία δίνει έμφαση στην κεφαλαιακή διάρθρωση.

Η στρατηγική περιλαμβάνει την αναθεώρηση του επιχειρησιακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας και την αποεπένδυση σε κάποιες μη στρατηγικές συμμετοχές ή και συμμετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα που υποαποδίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v