Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέες τιμές-στόχοι από UBS, Εγνατία ΑΧΕ

Σε αύξηση της τιμής– στόχου στα 13 ευρώ από τα 12,60 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η UBS με ανάλυσή της στις 4 Μαΐου, ενώ σε αντίστοιχη ανάλυση (5 Μαΐου) η Εγνατία ΑΧΕ αναβαθμίζει την τιμή για την τράπεζα, στα 11 από τα 10,60 ευρώ.

Πειραιώς: Νέες τιμές-στόχοι από UBS, Εγνατία ΑΧΕ
Υψηλότερα έθεσε τον πήχη για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η UBS ύστερα από τα ”καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου”.

Συγκεκριμένα η UBS σε ανάλυσή της με ημερομηνία 4 Μαΐου 2004, αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 13 ευρώ, από τα 12,60 ευρώ, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ”buy 2”.

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου αναφέρει πως κινήθηκαν υψηλότερα των προβλέψεών του. Μεταξύ άλλων επισημαίνει την ισχυρή αύξηση του ρυθμού των καταθέσεων, που – όπως επισημαίνει – αντανακλά τη διατήρηση της συνεχιζόμενης επέκτασης της βάσης ενεργητικού.

Η UBS συμπληρώνει πως αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2004 και του 2005 κατά 3,5% σε μέσο όρο, ενώ αναφέρει πως η επενδυτική επιλογή της Πειραιώς υποστηρίζεται από τη θέση που κατέχει στην γοργά αναπτυσσόμενη αγορά της λιανικής στην Ευρώπη, αλλά και από την καθαρή της θέση.

Εξάλλου, στα 11 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς η Εγνατία ΑΧΕ, από την προηγούμενη τιμή των 10,60 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση hold.

Ειδικότερα, η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 5 Μαΐου, επισημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς εμφάνισε τα καλύτερα αποτελέσματα τριμήνου, στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

Μάλιστα, σχολιάζει ότι ύστερα από τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου αλλά και τις δηλώσεις της διοίκησης της τράπεζας στο conference call, η Εγνατία ΑΧΕ αναβαθμίζει οριακά τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη του 2004, που πλέον υπολογίζει ότι θα διαμορφωθούν στα 130 εκατ. ευρώ (+28%).

Για το 2005, η Εγνατία ΑΧΕ αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν 21% στα 157,7 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στην ανάλυση της χρηματιστηριακής, στις εκτιμήσεις για το 2004 συνυπολογίζεται η μείωση των εσόδων από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές κατά 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v