HSBC: Νέες τιμές στόχοι για Μαΐλλη- Notos Com

Στα 3,50 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο για την Μαΐλλης η HSBC, αναθεωρώντας τη σύσταση από ”hold” (”διακράτηση”) σε ”add” (”συσσώρευση”), ενώ σε ξεχωριστή της έκθεση αναθεώρησε την τιμή στόχο για τη Notos Com στα 4,60 από 4,38 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για ”αγορά”.

HSBC: Νέες τιμές στόχοι για Μαΐλλη- Notos Com
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής στόχου για τις μετοχές Μαΐλλης και Notos Com προχώρησε η HSBC.

Η σύσταση για τη Notos Com, παρέμεινε σε ”αγορά” (”buy”), ενώ αυτή για τη Μαΐλλης αναθεωρήθηκε από ”διακράτηση” (”hold”) σε συσσώρευση” (”add”).

Συγκεκριμένα, για τη Notos Com, όπως αναφέρεται σε έκθεση με ημερομηνία 30 Απριλίου η τιμή αναθεωρήθηκε στα 4,60 ευρώ από τα 4,38 ευρώ. Ο οίκος επισημαίνει το ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η εταιρία και τονίζει πως οι μελλοντικοί της ρυθμοί ανάπτυξης θα εξαρτηθούν από τρεις παράγοντες:

Από τις επιδόσεις του νέου καταστηματός της των 17.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, από την διεθνή της επέκταση και από το κατά πόσον θα καταφέρει να εξασφαλίσει συμφωνίες με νέες, ισχυρές μάρκες.

Κατά την εκτίμηση της HSBC η Notos είναι καλά τοποθετημένη ώστε να κεφαλαιοποιήσει την προηγούμενη εμπειρία της, την αναγνώρισή του ονόματός της και τις επιδόσεις της σε επίπεδο κερδοφορίας.

Για τη Μαΐλλης, η HSBC σε ξεχωριστή της έκθεση με ημερομηνία 28 Απριλίου θέτει νέα, υψηλότερη τιμή στόχο τα 3,50 ευρώ. όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Μαΐλλης είναι ”καλά τοποθετημένη” στην αγορά ώστε νε ενδυναμώσει περαιτέρω το ρόλο της ως σημαντικού παγκόσμιου συμμετέχοντα στην αγορά, όπου δραστηριοποιείται.

Η εταιρία, σύμφωνα με την HSBC εμφανίζεται ελκυστικά αποτιμημένη σε όρους P/E 2004, το οποίο υπολογίζεται στο 11,3. Η Μαΐλλης, αναφέρει η HSBC, λειτουργεί σε περιβάλλον που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη του κλάδου διεθνώς και η διάρκεια αυτής δεν είναι εξασφαλισμένη.

Από τη Μαΐλλης, επισημαίνεται, λείπει ο ισχυρός καταλύτης που θα συντελούσε σε ανάκαμψη της τιμής της μετοχής, οπότε, η αναθεώρηση της σύστασης αποδίδεται καθαρά στην αποτίμηση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v