Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Νέες υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής

Στροφή στρατηγικής προς τον ιδιώτη για την AXE και τομές στο private banking με νέες συνεργασίες και νέο μοντέλο οργάνωσης του Treasury εξήγγειλε ο αναπληρωτής Δ.Σ. της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης.

Eurobank: Νέες υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής
Νέα πλατφόρμα συναλλαγών ιδιωτών για διεθνείς συναλλαγές από τον Οκτώβριο, νέα "ανοιχτή αρχιτεκτονική" στο private banking, επέκταση συνεργασιών με μεγάλα funds αλλά και νέο μοντέλο οργάνωσης Treasury εξήγγειλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Ν. Καραμούζης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Αναφορικά με τη χρηματιστηριακή και τις νέες της δράσεις, ο κ. Καραμούζης έκανε λόγο για "μεγάλες ριζικές αλλαγές" που διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο ως δέουσα στρατηγική περιγράφεται η ενίσχυση των ιδιωτών πελατών σε σχέση με τους θεσμικούς πελάτες. Στην κατεύθυνση αυτή ανακοινώθηκε η πρόσβαση ιδιωτών στις διεθνείς αγορές (μέσω της χρηματιστηριακής, με παράλληλη ανάπτυξη των υπηρεσιών Ιnternet για real time συναλλαγές) με κάλυψη περισσότερων αγορών σε διαφορετικές ώρες λειτουργίας και επίπεδο πληροφόρησης ικανό να παράγει επωφελείς επενδυτικές ιδέες.

Σήμερα η χρηματιστηριακή παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών σε 41 χρηματοοικονομικά παράγωγα προϊόντα. Η χρηματιστηριακή πραγματοποιεί ήδη επένδυση σε μια ευρεία πλατφόρμα που θα παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να διενεργούν συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο στις αγορές αυτές, ενώ θα παρέχει στοιχεία θεμελιώδους ανάλυσης και χρηματοοικονομικών δεικτών. Η νέα πλατφόρμα συναλλαγών θα "ανοίξει" για το κοινό τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Σε ό,τι αφορά το private banking, για το οποίο η Eurobank σκοπεύει σε "υποδομές εφάμιλλες με αυτές διεθνών τραπεζών", υιοθετείται και εφαρμόζεται ένα νέο μοντέλο, αυτό της "ανοιχτής αρχιτεκτονικής στο private banking", που σημαίνει ότι ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέγει τις επενδύσεις του από πληθώρα εναλλακτικών και επίσης να επιλέγει και τις συναλλαγές του.

Επίσης, έχοντας ως στόχο την παροχή υπηρεσιών private banking σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη, έχει ήδη εξασφαλιστεί συνεργασία με 15 από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαχειριστές με πάνω από 1.200 αμοιβαία κεφάλαια σε όλες τις αγορές του κόσμου και έχουν έχουν υπογραφεί συμφωνίες συνεργασίας με 12 μεγάλα funds του εξωτερικού (JP Morgan, Schroders, Pioneer, Pictet, ING, Blackrock, Pimco, Henderson, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNP Paribas).

Στην ίδια κατεύθυνση στα πρόθυρα υπογραφής είναι η συμφωνία με την ΒοΝΥ Mellon, ενώ έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις 3 ακόμη μεγάλων διεθνών funds (Franklin Templeton, Fidelity, Deutsche Bank).

Ακόμη, όπως εξήγγειλε ο κ. Καραμούζης, τους επόμενους 3 - 4 μήνες θα λειτουργήσει καινοτομική internetική πλατφόρμα για όλα τα σύνθετα και δομημένα προϊόντα, που ενισχύουν τη διαφάνεια και την ποικιλία προϊόντων, που επιτρέπουν στους πελάτες από το σπίτι τους να αποτιμούν και να παρακολουθούν την εξέλιξη των επενδύσεών τους.

Σχετικά με τη λειτουργία των μονάδων Treasury (η Eurobank σήγμερα λειτουργεί επτά σε ισάριθμες χώρες της περιοχής, απασχολώντας περίπου 150 στελέχη) και στο πλαίσιο της εναρμόνισής της με την τρέχουσα κοινή πρακτική όλων των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό, η Eurobank υιοθετεί ένα νέο μοντέλο οργάνωσης Treasury που βασίζεται σε δύο άξονες:

* Άξονας Α. Ένα νέο τμήμα Treasury στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι λειτουργίες Money Market και Wholesale funding σε επίπεδο ομίλου, υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωαννίδη που αναλαμβάνει τη θέση του Treasurer

* Άξονας Β. Το τμήμα Global Trading, Sales and Structuring που περιλαμβάνει όλα τα τμήματα διαπραγμάτευσης χρηματοοικονομικών προϊόντων (εκτός των εισηγμένων στο χρηματιστήριο) καθώς και τα τμήματα διάθεσης και σχεδιασμού χρηματοοικονομικών προϊόντων σε επίπεδο ομίλου. Τη διεύθυνση αυτή αναλαμβάνει ο νέος γενικός διευθυντής κ. Αθανασόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v