Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Περικοπή σύστασης σε ”reduce” από HSBC

Σε περικοπή της σύστασης για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, από ”αύξηση θέσεων” (add) σε ”μείωση θέσεων” (reduce) προχώρησε η HSBC (29/04), ενώ η τιμή στόχος αναθεωρήθηκε σε 7,5 από 7,48 ευρώ. Ως αγαπημένη μετοχή του οίκου από τον κλάδο αναφέρεται η Motor Oil.

ΕΛΠΕ: Περικοπή σύστασης σε ”reduce” από HSBC
Σε περικοπή της σύστασης για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, από ”αύξηση θέσεων” (add) σε ”μείωση θέσεων” (reduce) προχώρησε η HSBC, ενώ η τιμή στόχος αναθεωρήθηκε σε 7,5 από 7,48 ευρώ.

Η HSBC στην έκθεσή της με ημερομηνία 29 Απριλίου, αναθεωρεί ελαφρά και την τιμή στόχο στα 7,50 απο 7,48 ευρώ, ενώ εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει σημαντικός καταλύτης, ο οποίος να οδηγήσει τη μετοχή υψηλότερα.

Ακόμη, αν και εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 θα αυξηθούν κατά 13,8%, περιμένει ότι το πρώτο τρίμηνο της εταιρίας να εμφανιστεί ”αδύναμο”.

Ακόμη, ο οίκος αναφέρει πως τα αποτελέσματα 2003 της Hyatt, ”δεν εμπνέουν”, ενώ για την απορρόφηση της Πετρόλα, εκτιμά πως δεν μετέβαλε σημαντικά ούτε την ηγετική θέση των ΕΛΠΕ στην ελληνική αγορά, ούτε την καθοδική πορεία της κερδοφορίας τους.

Ως αγαπημένη της μετοχή απο τον κλάδο, η HSBC αναφέρει τη Motor Oil, της οποίας η διαρκής κερδοφορία εγγυάται μια υψηλή και σταθερή μερισματική απόδοση και αποτίμηση.

Σε άλλο σημειο της έκθεσης αναφέρεται πως το premium στην αποτίμηση της Motor oil έναντι αυτή των ΕΛΠΕ δικαιολογείται μεταξύ άλλων και από τις υψηλότερες μεσοπρόθεσμες προοπτικές της τελευταίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v