Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τιμές στόχοι-συστάσεις από Σίγμα-Εγνατία

Την σύσταση ”outperform” με τιμή στόχο τα 27,1 ευρώ διατυπώνει σε έκθεση της για την Εθνική Τράπεζα η Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ, ενώ η Εγνατία ΑΧΕ αυξάνει την τιμή στόχο στα 28 από τα 27 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση accumulate, με αφορμή την δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου της τράπεζας.

Εθνική: Τιμές στόχοι-συστάσεις από Σίγμα-Εγνατία
Την σύσταση ”outperform” με τιμή στόχο τα 27,1 ευρώ διατυπώνει σε έκθεση της για την Εθνική Τράπεζα η Σίγμα ΑΧΕΠΕΥ με αφορμή την δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου της τράπεζας.

Η χρηματιστηριακή τονίζει παράλληλα πως παραμένει θετική έναντι της δυνατότητας της Εθνικής να παράγει κέρδη από τα περιουσιακά της στοιχεία και την μεγάλη πελατειακή της βάση σε λιανικό και εταιρικό επίπεδο.

Το δεδομένο αυτό, τονίζει η Σίγμα, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για περιορισμό του κόστους και την συνεχή ενσωμάτωση των διεθνών της λειτουργιών της τράπεζας μπορεί να αποφέρει αποδόσεις τουλάχιστον 1% στο συνολικό ενεργητικό της μετά από φόρους.

Ακόμα, όπως τονίζεται στην έκθεση, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαπραγματεύεται 15,46 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 ενώ η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση για το ίδιο έτος ανέρχεται στο 3,23%.

Αναφορικά, με τα αποτελέσματα τριμήνου, η ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές ενίσχυσαν τα αποτελέσματα της τράπεζας, αν και όπως σημείωνε, η Εθνική χρησιμοποίησε μέρος αυτών για επιπλέον προβλέψεις.

Βασική τάση, υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή, παραμένει η αύξηση της καθαρής διαφοράς επιτοκίου (NIM) λόγω των αλλαγών στην σύνθεση του ενεργητικού της και η δημιουργία εσόδων από προμήθειες υποβοηθούμενες από την λιανική τραπεζική και το cross- selling.

Επίσης, σημαντική παραμένει η τάση περιορισμού του κόστους, το οποίο όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, παραμένει μικρότερο από τον ρυθμό αύξησης των λειτουργικών εσόδων.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ αυξάνει την τιμή στόχο στα 28 ευρώ (από την προηγούμενη των 27) για την Εθνική Τράπεζα, διατηρώντας τη σύσταση accumulate, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 30 Απριλίου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Στην ανάλυσή της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει ακόμη ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου 2004, και μετά το conference call της διοίκησης της τράπεζας, προχωρά σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του 2004 και του 2005.

Παράλληλα, επισημαίνει την θετική πρώτη εντύπωση από τη νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σχολιάζοντας ότι η αναβάθμιση των προσδοκιών της για την κερδοφορία της τράπεζας, οφείλεται στα υψηλά κέρδη από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v