Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Υψηλότερες τιμές-στόχοι από UBS, Citigroup

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 28,7 ευρώ από 26,8 ευρώ προχώρησε η UBS με σχετική της ανάλυσή της (30/4/2004), διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ”buy2”. Σε αύξηση της τιμής-στόχου στα 29 ευρώ, από 25 ευρώ, προχώρησε και η Smith Barney (29/4/2004).

ΕΤΕ: Υψηλότερες τιμές-στόχοι από UBS, Citigroup
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής- στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 28,7 ευρώ από 26,8 ευρώ προχώρησε η UBS με σχετική της ανάλυσή της (30/4/2004), διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση ”buy 2”.

Παράλληλα, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής στα 29 ευρώ, από τα 25 ευρώ, προχώρησε και η Smith Barney με σχετική της ανάλυση στις 29 Απριλίου 2004, διατηρώντας παράλληλα την αξιολόγηση ”buy/medium risk”.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η UBS, τα αποτελέσματα της Εθνικής ήταν ισχυρά, ενώ βασικός παράγοντας για τη βελτίωσή τους ήταν ο ρυθμός ανάπτυξής του δανεισμού προς τη λιανική, καθώς και ο περιορισμός του κόστους.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η Εθνική παραμένει η περισσότερο εκτεθειμένη ελληνική τράπεζα στα ενυπόθηκα δάνεια.

Η νέα τιμή-στόχος σχετίζεται με το εκτιμώμενο P/E 14 της Εθνικής για το 2005, ενώ τα ρίσκα τα οποία εντοπίζει η UBS σχετίζονται με τη μετοχική σύνθεση, και συγκεκριμένα με το ποσοστό που κατέχει το Δημόσιο σε αυτή.

Από την πλευρά της, η Smith Barney αναφέρει πως η προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είναι αποτέλεσμα των ενισχυμένων ”ποιοτικών” κερδών που εμφάνισε η τράπεζα αφενός και αφετέρου των θετικών προοπτικών που διαθέτει.

Ο ξένος οίκος αναφέρει πως κατά την άποψή του η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα επωφεληθεί όχι μόνο από το ”ισχυρό” momentum της κερδοφορίας, αλλά και από τη νέα διοικητική ομάδα, η οποία εκτιμά ότι θα προσπαθήσει να αναδείξει την αξία της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.

Αυτό σύμφωνα με την Smith Barney θα οδηγήσει σε απομάκρυνση του discount με το οποίο διαπραγματευόταν η μετοχή της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v