Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρ. Σαράντης: Τα συν και τα πλην εντοπίζει η Π&Κ

Τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της εταιρίας Γρ. Σαράντης, αλλά και τους παράγοντες εκείνους που αναμένεται να αποτελέσουν καταλύτες στην εξέλιξη της εταιρίας επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με σχετική της ανάλυση που έχει τίτλο ”Στον ρυθμό της Estee Lauder” και ημερομηνία 28/4/2004.

Γρ. Σαράντης: Τα συν και τα πλην εντοπίζει η Π&Κ
Τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της εταιρίας Γρ. Σαράντης επισημαίνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ με σχετική της ανάλυση που έχει τίτλο ”Στον ρυθμό της Estee Lauder” και ημερομηνία 28 Απριλίου 2004.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη μακροπρόθεσμη παρουσία της εταιρίας στην αγορά των καλλυντικών, αλλά και την 33χρονη συνεργασία της με την Estee Lauder.

Σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ οι προοπτικές ανάπτυξης της Γρ. Σαράντης αναμένεται να προέλθουν από την ανάπτυξη τόσο των καλλυντικών όσο και των προϊόντων οικιακής χρήσης, από τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του joint venture που έχει με την Estee Lauder, αλλά και από την επέκταση της παρουσίας της στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων στα θετικά σημεία της Γρ. Σαράντης η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη μείωση του δανεισμού, αλλά και τη ”φθηνή” αποτίμηση της μετοχής, η οποία διαπραγματεύεται 10,8 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Από την άλλη, στα αρνητικά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει το γεγονός ότι η κερδοφορία του ομίλου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συμβολή των προϊόντων της Estee Lauder, τα οποία συμβάλλουν κατά 26% στις ενοποιημένες πωλήσεις και κατά 58% στα κέρδη προ φόρων του ομίλου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται μεταξύ άλλων στη ζημία της Γρ. Σαράντης από τη συμμετοχή της στη Multirama, ενώ επισημαίνει πως η στρατηγική αναφορικά με τις εξαγορές δεν είναι ξεκάθαρη.

Καταλύτες για την πορεία του ομίλου, σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, αναμένεται να αποτελέσουν μεταξύ άλλων το λανσάρισμα νέων προιόντων της Estee Lauder, οι επιδόσεις των θυγατρικών στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά και η επέκταση σε νέες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v