Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Νέες τιμές-στόχοι από UBS, Εγνατία

Στα 34 ευρώ, από τα 32 ευρώ, αύξησε η UBS την τιμή–στόχο για την Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”buy1”, ενώ και η Εγνατία προχώρησε σε ανοδική κατά 7% αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 31 ευρώ, από 29 ευρώ. Παράλληλα, η Eurobank Sec αύξησε τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Τράπεζας στο σύνολο του έτους.

Alpha Bank: Νέες τιμές-στόχοι από UBS, Εγνατία
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησαν οι UBS και Εγνατία ΑΧΕ, αναθεωρώντας παράλληλα τις προβλέψεις τους για τα μεγέθη του 2004, ενώ και η Eurobank Sec αύξησε τις εκτιμήσεις της, με αφορμή τα θεαματικά αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Ειδικότερα, η UBS έδωσε νέα αυξημένη τιμή-στόχο στα 34 ευρώ, από τα 32 ευρώ, για τη μετοχή της Alpha Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”buy1”.

Όπως αναφέρει η UBS σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 28

Απριλίου 2004 και τίτλο ”Ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004”, η αύξηση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της υψηλότερης της αναμενόμενης αύξησης κερδών που εμφάνισε η Τράπεζα.

Η UBS στην ανάλυσή της αναφέρει πως η κατά 64,5% αύξηση στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank είναι αποτέλεσμα της ”ισχυρής” βελτίωσης των εσόδων (αυξήθηκαν κατά 21,3%) και της διατήρησης του κόστους.

Σε συνέχεια των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Alpha Bank ο ελβετικός οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της περιόδου 2004-2006 κατά 7% σε μέσο όρο.

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου αλλά και των εκτιμήσεών της για την Alpha Bank προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 28 Απριλίου 2004, όπου διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” (buy).

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας κατά 7% και συγκεκριμένα στα 31 ευρώ, από 29 ευρώ.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή, η αύξηση της τιμής-στόχου αποτυπώνει την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη τόσο του 2004 όσο και του 2005.

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως έχοντας αυξήσει τις προβλέψεις της (κυρίως για τα έσοδα) για τα ερχόμενα χρόνια, προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα καθαρά κέρδη κατά 11% όσον αφορά στο 2004 και κατά 10% για το 2005.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 358,6 εκατ. ευρώ το 2004 και 385,6 εκατ. ευρώ για το 2005, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 26% και 8% αντίστοιχα.

Αναφορικά με τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ομίλου της Alpha Bank, η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης των εσόδων, τόσο σε οργανικό όσο και σε ανόργανο επίπεδο, αλλά και την ”ικανοποιητική” διακράτηση του κόστους.

Εξάλλου, από την πλευρά της, η Eurobank Securities προχωρά σε θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη της Alpha στο 2004, επικαλούμενη τα στοιχεία των μεγεθών του τριμήνου.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει κατά 12% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθούν στο 1,79 ευρώ, έναντι 1,60 ευρώ της προηγούμενης εκτίμησης. Ανοδικά επίσης αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις για τα έσοδα από συναλλαγές, καθώς και τα έσοδα από προμήθειες.

Η Eurobank διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v