Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cr. Suisse: "Νιώθει άνετα" με ελληνικές τράπεζες

Την Εθνική και την Alpha Bank προτιμά η Credit Suisse ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες, όπως προκύπτει από έκθεση του οίκου για τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα με ημερομηνία 11 Ιουνίου.

Cr. Suisse: Νιώθει άνετα με ελληνικές τράπεζες
Την Εθνική και την Alpha Bank προτιμά η Credit Suisse ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες, όπως προκύπτει από έκθεση του οίκου για τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα με ημερομηνία 11 Ιουνίου.

Ωστόσο, πέραν των δύο αυτών ελληνικών τραπεζών, για τις οποίες η σύσταση είναι "outperform", ο οίκος είναι συνολικότερα θετικός για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, όπως και για τα ιταλικά και την BNPP.

Κατά την Credit Suisse οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να βελτιώσουν τη χρηματοδότησή τους, ενώ σημαντική πρόκληση παραμένει και η ρευστότητα. Ο οίκος εκτιμά ότι είναι πιθανόν να υπάρξει σημαντική πίεση στα περιθώρια μέσω ενός συνδυασμού βελτιούμενων χρηματοδοτικών προφίλ και μείωσης εσόδων από καταθέσεις.

Αυτό θα αντισταθμιστεί μερικώς από τις υψηλότερες αποδόσεις περιουσιακών στοιχεία - γεγονός βέβαια που θα απαιτήσει χρόνο να φανεί, προβλέπει ο οίκος.

Με βάση τους χρηματοοικονομικούς δείκτες όλου του κλάδου στην Ευρώπη, όπως αυτοί εκτιμώντας για το 2009, η Credit Suisse διατηρεί επιφυλακτική στάση. Αρκετές από τις τράπεζες είναι πιθανόν να πληγούν, αναφέρεται, ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά σε αυτές με μακροπρόθεσμα δομικά θέματα και με περιορισμένη ευελιξία στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Από την άποψη αυτή, η Credit Suisse δηλώνει ότι "νιώθει άνετα" με τις ελληνικές και τις ιταλικές τράπεζες, ενώ εκφράζει ανησυχίες για άλλες όπως οι ισπανικές και η Bank of Ireland.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v