Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HIRI: Oλοκλήρωση ημερίδας για την εταιρική ευθύνη

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιστορική Αίθουσα Συναλλαγών του Χ.Α, με επιτυχία η ημερίδα που διοργανώθηκε από το ”Ελληνικό Ινστιτούτο Σχέσεων με Επενδυτές” (HIRI), με θέμα ”Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη”.

HIRI: Oλοκλήρωση ημερίδας για την εταιρική ευθύνη
Πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιστορική Αίθουσα Συναλλαγών του Χ.Α, με επιτυχία η ημερίδα που διοργανώθηκε από το ”Ελληνικό Ινστιτούτο Σχέσεων με Επενδυτές” (HIRI), με θέμα ”Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη”.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα Μέτοχος και το οικονομικό site www.euro2day.gr.

Την ημερίδα προλόγισε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Dr. Παναγιώτης Αλεξάκης, τονίζοντας ότι ”η εταιρική κοινωνική ευθύνη έχει λάβει τα τελευταία χρόνια μεγάλες διαστάσεις στις επιχειρήσεις, καθώς προσφέρει πλήθος ωφελειών, όπως είναι η αύξηση των πωλήσεων, της παραγωγικότητας, της ποιότητας υπηρεσιών και προϊόντων, ενώ επιτυγχάνεται και η ευκολότερη και αμεσότερη πρόσβαση σε κεφάλαια”.

Στην ημερίδα όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι εισηγμένων εταιρειών και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, ομιλητές ήταν ο IRO της MFG κ. Χρήστος Αλεξάκης, η Μαρία Αλεξίου, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ανώνυμη εταιρεία τσιμέντων ΤΙΤΑΝ και η Μαριάννα Σοφιανού, Διευθύντρια Προβολής & Ενημέρωσης, EFG Eurobank Ergasias.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρήστος Αλεξάκης της MFG, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αποτελεί στρατηγική επιλογή και διαχρονική δέσμευση για την κάθε εταιρεία ξεχωριστά, ενώ τόνισε ότι αποτελεί ένα σύνθετο θέμα που αφορά την επιχείρηση, την αγορά αλλά και την Κοινωνία.

Η κυρία Μαρία Αλεξίου με την σειρά της, αναφερόμενη στα οφέλη της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έκανε λόγο για αύξηση της ικανοποίησης των εργαζομένων, διαμόρφωση ισχυρών και καλών σχέσεων με τοπικές κοινωνίες, μεγαλύτερη και καλύτερη πρόβλεψη κινδύνων, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας αλλά και εκδήλωση ενδιαφέροντος από ειδικά θεσμικά χαρτοφυλάκια (Social Rensponsible Investments), ενώ σημείωσε ότι η ΤΙΤΑΝ εξέδωσε τον πρώτο Κοινωνικό Απολογισμό το 1985, αντιλαμβανόμενη έγκαιρα την σημασία του συγκεκριμένου θεσμού για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της εταιρίας.

Τέλος, τον λόγο έλαβε η κυρία Μαριάννα Σοφιανού η οποία αναφερόμενη στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σημείωσε ότι οι πρακτικές και τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται σε αυτή εξασφαλίζουν την βιώσιμη ανάπτυξη της επιχείρησης. Αναφερόμενη στις ενέργειες της EFG Eurobank Ergasias, στο πλαίσιο του θεσμού, τόνισε ότι το 2003 δαπανήθηκαν προς τους τομείς, Παιδεία, Πολιτισμός και Περιβάλλον 5,8 εκατ. ευρώ ποσό που αντιστοιχεί στο 2,1% των καθαρών κερδών της Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v