Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αναμένει αύξηση 23,9% στα κέρδη της Εθνικής

Τα 23,50 ευρώ δίνει ως τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα η HSBC και τη σύσταση ”add”, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Απριλίου, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, με τις προσδοκίες για τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 138,8 εκατ. ευρώ (+23,9%).

HSBC: Αναμένει αύξηση 23,9% στα κέρδη της Εθνικής
Τα 23,50 ευρώ δίνει ως τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα η HSBC και τη σύσταση ”add”, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Απριλίου, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, με τις προσδοκίες για τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 138,8 εκατ. ευρώ (+23,9%).

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει τα αποτελέσματα τριμήνου στις 29 Απριλίου (Πέμπτη).

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η HSBC σχολιάζει ότι η αύξηση των προ φόρων κερδών βασίζεται κατά κύριο λόγο στα εύρωστα μεγέθη των βασικών τραπεζικών δραστηριοτήτων (+44,4% σε ετήσια βάση).

Ωστόσο, επισημαίνει ο διεθνής οίκος, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2003, η μεταβολή αναμένεται να είναι οριακή, κυρίως λόγω των χαμηλότερων εκτάκτων κερδών, από την πώληση ακίνητης περιουσίας.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να σημειώσουν άνοδο 11%, σύμφωνα με την HSBC, ενώ το περιθώριο των καθαρών κερδών εκτιμάται ότι θα διευρυνθεί περαιτέρω στο 2,62%, από το 2,59% του προηγουμένου τριμήνου.

Οι λειτουργικές δαπάνες εκτιμώνται από την HSBC ότι θα αυξηθούν 6,2%, κυρίως λόγω των δαπανών που αφορούν στον αναπροσδιορισμό της αξίας των ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας, στο δ΄ τρίμηνο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v