Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nomura: Τop pick η Alpha Bank

Η Alpha Bank παραμένει η κορυφαία επιλογή της Nomura από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, μετά και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Q1 των τραπεζών. Διατηρεί "neutral" για Εθνική, "reduce" για Eurobank και Πειραιώς.

Nomura: Τop pick η Alpha Bank
Η Alpha Bank παραμένει η κορυφαία επιλογή της Nomura από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, μετά και τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Q1 των τραπεζών.

Η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 8,8 ευρώ για την Alpha, ενώ διατηρεί σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 19,5 ευρώ για την Εθνική και σύσταση "reduce" για Eurobank (στα 7,2 ευρώ ο στόχος) και Πειραιώς (στα 4,4 ευρώ η τιμή-στόχος).  

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών χαρακτηρίστηκαν από σημαντικές πιέσεις στα περιθώρια (κυρίως καταθέσεων) και από μεγαλύτερη επιδείνωση στην ποιότητα ενεργητικού.

Αν και όλες οι τράπεζες σημείωσαν ότι περιμένουν ανάκαμψη στα περιθώρια κατά τους επόμενους μήνες, η Nomura προβλέπει ότι η ποιότητα ενεργητικού θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες ζημίες από επισφάλειες έως το τέλος του έτους.

Δεδομένου του πρόσφατου ράλι, τονίζει η χρηματιστηριακή, θα προχωρούσε σε αποκόμιση των κερδών στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v