Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ: Θετική υποδοχή του deal με Suez από αναλυτές

Θετικοί για το deal της ΓΕΚ με τη Suez εμφανίζονται οι αναλυτές καθώς, όπως αναφέρουν, θα βοηθήσει την εταιρία να παγιώσει την αξία του θερμικού της χαρτοφυλακίου και θα ωεφελήσει τη μετοχή.

ΓΕΚ: Θετική υποδοχή του deal με Suez από αναλυτές
Μισό ευρώ θα προσθέσει στην αποτίμηση της μετοχής της ΓΕΚ η οριστικοποίηση του deal με τη Suez, αναφέρει η Eurobank Securities, που προς το παρόν έχει θέσει την τιμή-στόχο για τη ΓΕΚ στα 7,5 ευρώ και τη σύσταση "outperform". Συνολικά η χρηματιστηριακή κρίνει τα νέα για τη μετοχή θετικά.    

Θετικό χαρακτηρίζει για τη ΓΕΚ το deal με τη Suez και η HSBC στο πρωινό της report, καθώς όπως επισημαίνει θα βοηθήσει την εταιρία να παγιώσει την αξία του θερμικού της χαρτοφυλακίου, ενώ αποκτά έναν ισχυρό εταίρο σε μια αγορά υψηλού ανταγωνισμού.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για την πώληση του 50% των μονάδων της Ήρων Ι και Ήρων ΙΙ, η HSBC εκτιμά ότι ο όμιλος ΓΕΚ θα εγγράψει κεφαλαιακά κέρδη πάνω από 50 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Στα 68 εκατ. ευρώ υπολογίζει τα κεφαλαιακά κέρδη της ΓΕΚ η Proton Securities στο πρωινό της report, αναφέροντας ότι έχει ήδη περιλάβει στις προβλέψεις της τη συμφωνία.

Αναβάθμιση από Citi 

Εξάλλου, στα 6,6 ευρώ αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τον όμιλο ΓΕΚ-Τέρνα η Citi, διατηρώντας τη σύσταση "buy".

Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 3 Ιουνίου, όπου δεν λαμβάνει υπόψη του την ολοκλήρωση του deal με τη Suez, χαρακτηρίζει το πρώτο τρίμηνο της εταιρίας ισχυρό και προχωρά σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για τα κέρδη ανά μετοχή των ετών 2009 και 2011 κατά 5% και 4% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v