Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στο +22- 25% τα ΚΠΦ λένε 5+1 οίκοι (update)

Αύξηση 22- 25% θα παρουσιάσουν τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 136,2- 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τo consensus 5 αναλυτών, αλλά και τις ξεχωριστές εκτιμήσεις της Εγνατία ΑΧΕ.

ΕΤΕ: Στο +22- 25% τα ΚΠΦ λένε 5+1 οίκοι (update)
Αύξηση 22- 25% αναμέενται ότι θα παρουσιάσουν τα προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 136,2- 140 εκατ. ευρώ έναντι 112 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2003, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις πέντε αναλυτών, που συγκέντρωσε το πρακτορείο Dow Jones, αλλά και ξεχωριστών εκτιμήσεων της Εγνατία ΑΧΕ.

Ακόμα, αυξημένα εκτιμώνται τα έσοδα, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους και οι προμηθείς θα ανέλθουν στο 10% και 28%, αντίστοιχα.

Επίσης, άνοδο 25% σύμφωνα με το consensus των αναλυτών που δημοσίευσε το πρακτορείο Dow Jones θα εμφανίσουν τα ενυπόθηκα δάνεια και η καταναλωτική πίστη.

Αναφορικά με τις συνολικές δαπάνες, αυτές θα κινηθούν στο πρώτο τρίμηνο ανοδικά κατά 5% καθώς, το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης που εφαρμόστηκε δύο χρόνια πριν, επέδρασε θετικά πέρυσι.

Όπως τονίζεται στο τηλεγράφημα, η Εθνική Τράπεζα δεν κοινοποιεί στοιχεία για τα καθαρά κέρδη της σε τριμηνιαία βάση.



Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων και μετά από μειοψηφίες κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2004 θα εμφανίσουν αύξηση κατά 22%, έως τα 136,2 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σε σημερινή έκθεση (27/4/2004) οι αναλυτές της χρηματιστηριακής αναμένουν τα λειτουργικά κέρδη του α’ τριμήνου να βελτιωθούν κατά 49% σε ετήσια βάση και κατά 24%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω των βελτιωμένων λειτουργικών εσόδων (καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες) και τον έλεγχο του κόστος.

Η Εγνατία ΑΧΕ επαναδιατυπώνει την τιμή στόχο των 24,5 ευρώ και την σύσταση ”συσσώρευση” (”accumulate”) για την μετοχή της Τράπεζας.

Σημειώνεται επίσης στην έκθεση πως ο μέσος όρος των συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών για τα προ φόρων και μετά από μειοψηφίες κέρδη της Εθνικής Τράπεζας θα ανέλθουν στα 137,8 εκατ. ευρώ (ήτοι ετήσια αύξηση 23%).

Η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου του 2004 την Πέμπτη 29 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v