Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Οι εκτιμήσεις 4 AXE για α’ τρίμηνο (update)

Αύξηση της τάξεως του 26% με 30,2% εκτιμούν οι αναλυτές των Εθνική, Eurobank, Εγνατία και Π&Κ, αλλά και οι συγκλίνουσες προβλέψεις 5 αναλυτών πως θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank για το πρώτο τρίμηνο του 2004, διαμορφούμενα στα 76-78,8 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται αύριο, 28 Απριλίου.

Alpha: Οι εκτιμήσεις 4 AXE για α’ τρίμηνο (update)
Κατά 26%- 30,2% εκτιμούν οι Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Securities, Εγνατία και Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα ενισχυθούν τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Σημειώνεται πως η Alpha Bank ανακοινώνει τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης αύριο 28 Απριλίου 2004.

Συγκεκριμένα, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank αναμένεται να φτάσουν στα 76 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 60,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αυξημένα κατά 26%.

Η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει επίσης αύξηση 15% στα καθαρά έσοδα από τόκους -εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 241 εκατ. ευρώ- καθώς και 8% βελτίωση στα λειτουργικά κέρδη.

Από την πλευρά της, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Alpha Bank θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 29,3%, διαμορφούμενα στα 78,32 εκατ. ευρώ, επίπεδο ανάλογο των συγκλινουσών εκτιμήσεων που τοποθετούν τα καθαρά κέρδη στα 77,30 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση 69,2% και να ανέλθουν στα 87 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας ισχυρή αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους (14,4%) και στις προμήθειες (25%).

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου του ομίλου της Alpha Bank θα ενισχυθούν κατά 30,2% και θα φτάσουν στα 78,8 εκατ. ευρώ.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η Alpha Bank αναμένεται να εμφανίσει μια ”υγιή” εικόνα σε ό,τι αφορά τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να ενισχύονται κατά 16,1%, και συγκεκριμένα στα 243,5 εκατ. ευρώ, και τις προμήθειες να αυξάνονται κατά 30%, στα 84,5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση τάξης του 29% για τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Alpha Bank στο α΄ τρίμηνο και πιστεύει πως θα διαμορφωθούν στα 77,9 εκατ. ευρώ.

Σε έκθεσή της με χθεσινή ημερομηνία, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει ότι αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank θα περιέχουν αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους της τάξης του 17%.

Τα λειτουργικά έξοδα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στα επίπεδα του α΄ τριμήνου του 2003.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η σύσταση για την εταιρία είναι ”buy”, ενώ η τιμή στόχος που έχει τεθεί στα 29 ευρώ, θα αναθεωρηθεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις πέντε αναλυτών που συγκέντρωσε το πρακτορείο Dow Jones, αύξηση 28% θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 77,6 εκατ. ευρώ έναντι 60,6 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου του 2003.

Ακόμα, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου, η οργανική κερδοφορία της τράπεζας, μη συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από χρηματοοικονομικές συναλλαγές αναμένεται ισχυρή, καθώς τα δάνεια λιανικής εκτιμώνται ενισχυμένα κατά 70% τα ενυπόθηκα δάνεια κατά 20% και η καταναλωτική πίστη εκτιμάται βελτιωμένη κατά 50%.

Αναφορικά με τις συνολικές δαπάνες αυτές θα κινηθούν στο πρώτο τρίμηνο στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, καθώς όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου, το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης που ξεκίνησε πέρυσι θα οδηγήσει σε χαμηλότερα έξοδα προσωπικού.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v