Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

C. Suisse: Υποβαθμίζει μετοχές σε "market weight"

Κίνηση σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης βλέπει για τις αγορές η Credit Suisse στο προσεχές διάστημα, προχωρώντας σε υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές σε "market weight" από "overweight".

C. Suisse: Υποβαθμίζει μετοχές σε market weight
Κίνηση σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης βλέπει για τις αγορές η Credit Suisse στο προσεχές διάστημα, προχωρώντας σε υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές σε "market weight" από "overweight".

Ο οίκος θεωρεί μεν ότι οι αγορές έχουν δει τα χαμηλά τους, αλλά εκτιμά πως τα σενάρια της ανόδου και της πτωτικής κίνησης στα χρηματιστήρια είναι "συμμετρικά".  

Ως εκ τούτου, υποβαθμίζει τη σύσταση για τις μετοχές, αν και διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο για τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 στις 920 μονάδες έως το τέλος του 2009.

Οι λόγοι της υποβάθμισης των μετοχών είναι:

- Η πρόσφατη ενίσχυση στις ομολογιακές αποδόσεις, που μειώνει τη σχετική ελκυστικότητα των μετοχών.

- Κάποιοι δείκτες κινούνται σε πιο ανησυχητικά επίπεδα. Οι καθαρές αυξήσεις κεφαλαίου από τις επιχειρήσεις έχουν εκτιναχθεί σε ιστορικά υψηλά, στο 2% της συνολικής κεφαλαιοποίησης στις αγορές. Ακόμη, το επενδυτικό κλίμα και η διάθεση για την ανάληψη ρίσκου έχουν επιστρέψει σε πιο ουδέτερα επίπεδα, οι αγορές μετοχών από insiders είναι αφύσικα χαμηλές.

- Οι αμερικανικές κυκλικές μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες πλέον με Ρ/Ε 19 με βάση τις εκτιμήσεις του 2009. Τα bear market rallies μπορούν να δώσουν κίνηση έως 50% (τόσο το 1929 όσο και μετά την ιαπωνική κρίση) και το τρέχον ράλι έχει δώσει κίνηση 47% υψηλότερα παγκοσμίως και 40% στις ΗΠΑ. 

- Παραμένει ανήσυχη για το οικονομικό υπόβαθρο. Εκτιμά ότι το "χτίσιμο" αποθεμάτων από τις επιχειρήσεις θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του γ΄ τριμήνου, οπότε και βλέπει το ανώτατο σημείο στους δείκτες κλίματος. Όπως επισημαίνει, θεωρεί ότι η ανάκαμψη των διεθνών οικονομιών θα έχει σχήμα W.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v