ΑΧΕ: Αποτιμημένη η αύξηση κερδοφορίας των τραπεζών

Την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων μετά την αδύναμη συνεδρίαση των αμερικανικών αγορών χθες προβλέπουν για σήμερα οι ΑΧΕ, τονίζοντας πως η αύξηση της κερδοφορίας στον τραπεζικό κλάδο έχει αποτιμηθεί στις τιμές των μετοχών.

ΑΧΕ: Αποτιμημένη η αύξηση κερδοφορίας των τραπεζών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων μετά την αδύναμη συνεδρίαση των αμερικανικών αγορών χθες, προβλέπουν οι αναλυτές της Marfin Analysis.

Ακόμα, τονίζει η Marfin, σύμφωνα με τις προβλέψεις της η αύξηση της κερδοφορίας στον τραπεζικό κλάδο έχει αποτιμηθεί στις τιμές των μετοχών, τονίζοντας πως μόνο εφόσον η αύξηση αυτή ξεπεράσει το αναμενόμενο 24,5% μπορεί να οδηγήσει τις τράπεζες σε περαιτέρω υπεραπόδοση με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία τους.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities δεν αποκλείει την επικράτηση τάσεων κατοχύρωσης κερδών, καθώς η αγορά βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα έτους, τονίζοντας ωστόσο πως η βελτιωμένη ψυχολογία των επενδυτών μπορεί να στηρίξει τη Σοφοκλέους.

Σε αυτό το πλαίσιο η Eurobank Securities περιμένει μια ανάμικτη συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των τραπεζών, ενώ, όπως επισημαίνει, οι ευρωπαϊκές αγορές θα δώσουν τον τόνο.

To 31% του συνόλου άγγιξε το σύνολο των χθεσινών συναλλαγών στις 5 μεγάλες τράπεζες (Εθνική, Εμπορική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank) τονίζει στο πρωινό της report η Εγνατία ΑΧΕ, συμπληρώνοντας πως μόνο ο τίτλος της Εθνική Τράπεζας πραγματοποίησε το 16,4% των συναλλαγών.

Την ίδια εικόνα εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα παρουσιάσει το Χ.Α. και στη σημερινή συνεδρίαση, υπό την προϋπόθεση μη σημαντικών αλλαγών στη ψυχολογία στην Ευρώπη, καθώς πλησιάζει η ώρα της δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων τριμήνου Εθνικής και Alpha Bank.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,32% κλείνοντας στις 2.530,23 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό της report η Marfin Analysis, όπως ήταν αναμενόμενο το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον κλάδο των τραπεζών, ο οποίος έκλεισε 0,32% υψηλότερα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v