Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβαξ: Τι λένε Marfin, Π&Κ, Eurobank για νέο έργο

Για τη μετα-Ολυμπιακή πραγματικότητα εκτιμούν οι αναλυτές των Π&Κ Eurobank Sec και Marfin πως προετοιμάζεται η J&P Άβαξ, έπειτα από τη συμμετοχή της σε κοινοπραξία κατασκευής έργου, κίνηση την οποία και χαρακτηρίζουν θετική.

Αβαξ: Τι λένε Marfin, Π&Κ, Eurobank για νέο έργο
Για τη μετα-Ολυμπιακή πραγματικότητα εκτιμούν οι αναλυτές των Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, Eurobank Securities και Marfin Analysis πως προετοιμάζεται η J&P Άβαξ, ενώ εμφανίζονται θετικές όσον αφορά στο νέο έργο της εταιρίας στο Ντουμπάι.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει στο πρωινό της report πως η πρόσφατη συμμετοχή της J&P Άβαξ σε κοινοπραξία κατασκευής έργου ύψους 315 εκατ. δολαρίων στο Ντουμπάι ενδεχομένως να υποδηλώνει τη στήριξη της μητρικής J&P Overseas για την ασφαλέστερη μετάβαση της εταιρίας στη λιγότερο προσοδοφόρα για τις ελληνικές κατασκευές μετα-Ολυμπιακή περίοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis σημειώνει πως παραμένει θετική για την εξέλιξη, η οποία όπως τονίζει ότι, πέρα από τη βελτίωση του ανεκτέλεστου υπολοίπου της J&P Άβαξ, σηματοδοτεί την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας με τη μητρική J&P, περιορίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες για τη μετάβαση στην μετα-Ολυμπιακή περίοδο.

Ακόμα τονίζεται στο report πως η διάρκεια κατασκευής του έργου εκτείνεται μέχρι το φθινόπωρο του 2005.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η στρατηγική του ομίλου J&P Άβαξ αφορά στην επέκταση στο εξωτερικό παράλληλα με την J&P Overseas, ώστε να αντισταθμίσει τυχόν απώλειες στα έσοδα από την ελληνική αγορά κατά την περίοδο μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως, κατά συνέπεια, το έργο στο Ντουμάι αποτελεί μια θετική κίνηση προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση, ενώ εκτιμά πως θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες κινήσεις.

Αναφορικά με τη μετοχή της J&P Άβαξ, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως έχει υποαποδόσει κατα 21% σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη σε ετήσια βάση.

Συμπληρώνει δε, πως κατά την άποψή της η μετοχή της εταιρίας είναι η πιο υποτιμημένη μετοχή μεταξύ των κατασκευαστικών επιχειρήσεων, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight”.

Θετική κρίνει την κίνηση της J&P Άβαξ και η Eurobank Securities, η οποία επισημαίνει πως πρόκειται για ένα επιχειρηματικό εγχείρημα που έρχεται σε μια κατάλληλη χρονική στιγμή, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επενδυτές βρίσκονται στο περιθώριο όσον αφορά στις κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς τους απασχολεί η πιθανή κάμψη στα έργα μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Eurobank Securities καταλήγει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της J&P Άβαξ, η οποία διαπραγματεύεται 9,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v