Οι ΑΧΕ για τις διοικητικές αλλαγές στην Emporiki

Στους δύο νέους διευθυντές της Emporiki Bank, κ. Λ. Ζώνιο και Ν. Μπέη, αναφέρονται οι ΑΧΕ, σημειώνοντας ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης, αλλά και οι πρώτες προτεραιότητες του νέου προέδρου κ. Γ. Προβόπουλου. Τι λένε Marfin και Εγνατία.

Οι ΑΧΕ για τις διοικητικές αλλαγές στην Emporiki
Στις δύο νέους διευθυντές της Emporiki Bank, κ. Λ. Ζώνιο και Ν. Μπέη, τα ονόματα των οποίων ανακοίνωσε χθες (26/4/2004) ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Προβόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρονται οι ΑΧΕ στα σημερινά τους reports.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως οι δύο νέοι διευθυντές θα αντικαταστήσουν τους κ. Μιχελή και Φραγκέλη που πρόσφατα υπέβαλαν παραίτηση, ενώ συμπληρώνει πως το επόμενο βήμα για την Emporiki Bank είναι να αποφασίσει τους διευθυντές που θα αναλάβουν τα πέντε νέα τμήματα της τράπεζας.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει πως οι βασικές προτεραιότητες του κ. Γ. Προβόπουλου είναι η αναδιάρθρωση του ομίλου, που συμπεριλαμβάνει την απορρόφηση ορισμένων θυγατρικών (leasing, factoring, επενδυτικών), αλλά και την εξυγίανση του δανειακού χαρτοφυλακίου της Emporiki Bank.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ χαρακτηρίζει τις πρόσφατες εξελίξεις στην Emporiki Bank θετικές, ενώ επισημαίνει πως ο όμιλος έχει τη δυνατότητα να περιορίσει το κόστος και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να ενισχύσει το κεφάλαιο.

Η Εγνατία ΑΧΕ καταλήγει στο πρωινό της report πως δίνει τη σύσταση ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v