Marfin Analysis: Οι τράπεζες στο προσκήνιο

Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο προσκήνιο και αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Marfin Analysis, καθώς ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων από τις εταιρίες του κλάδου την Τετάρτη, με πρώτη την Alpha Bank.

Marfin Analysis: Οι τράπεζες στο προσκήνιο
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο προσκήνιο και αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων από τις εταιρίες του κλάδου την Τετάρτη, με πρώτη την Alpha Bank, επισημαίνει η Marfin Analysis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Marfin Analysis με τίτλο ”Show me the profits”, η αύξηση που αναμένεται σε ετήσια βάση έχει ήδη αποτυπωθεί στις τιμές των μετοχών.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα προ φόρων κέρδη μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας για τις πέντε τράπεζες που καλύπτει, θα αυξηθούν κατά μέσο όρο περί το 24,4% σε ετήσια βάση.

Η Marfin Analysis εκτιμά ότι ενδεχόμενη αύξηση των μεγεθών πάνω από το 24,4% που αναμένει η ίδια, θα προκαλέσει περαιτέρω ενίσχυση της αγοράς. Εξάλλου, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση κλίματος στη Σοφοκλέους, θα διαδραματίσει για άλλη μια φορά, και το αντίστοιχο στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Marfin Analysis, δημοσιεύματα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου φέρουν την κυβέρνηση να ανακοινώνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης μέσα στις 10 πρώτες ημέρες του Μαΐου.

Οι ελεγχόμενες από το Δημόσιο τράπεζες βρίσκονται στην πρώτη θέση της ατζέντας, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ενώ περαιτέρω μείωση της συμμετοχής της κυβέρνησης στον ΟΠΑΠ, στην ΕΥΔΑΠ (στρατηγική συμμαχία), στον ΟΛΠ, στα Ελληνικά Πετρέλαια (στρατηγική συμμαχία), θα πρέπει να αναμένεται.

Εξάλλού, η Marfin Analysis επικαλείται δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πώληση επιπλέον μεριδίου του ΟΤΕ (περί το 14%), το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα προκύψει από τη μη μετατροπή των δύο μετατρέψιμων ομολόγων, σε στρατηγικό εταίρο, και εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα διατεθεί στην αγορά.

Ακόμη, η Marfin Analysis διατηρεί την αισιοδοξία της, όπως η ίδια αναφέρει, όσον αφορά στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, που εκτός από τη διεύρυνση του free float, θα θέσουν τη βάση για περαιτέρω ώθηση της ανταγωνιστικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v