Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Οι τράπεζες πρωταγωνιστές

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης στη Σοφοκλέους εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα διαδραματίσουν οι τράπεζες εν όψει της ανακοίνωσης των μεγεθών α’ τριμήνου που ξεκινάει στις 28/4, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report (23/4), με τον ΟΠΑΠ να παραμένει στο επίκεντρο.

Εγνατία: Οι τράπεζες πρωταγωνιστές
Οι τράπεζες αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη Σοφοκλέους την τρέχουσα εβδομάδα, όπως αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 23 Απριλίου 2004.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του έτους -που ξεκινάει στις 28 Απριλίου με την Alpha Bank και συνεχίζεται στις 29 Απριλίου με την Εθνική Τράπεζα– θα προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και θα καθορίσει τον τόνο τόσο για την απόδοση της Σοφοκλέους όσο και για την ευρύτερη αγορά, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η Εγνατία ΑΧΕ υπενθυμίζει πως οι τράπεζες καθορίζουν το περίπου 31% του Γενικού Δείκτη και το περίπου 51% του FTSE-20.

Εκτός από τον τραπεζικό κλάδο, για τον οποίο η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 21% στα καθαρά κέρδη (και συγκεκριμένα στο μέσο όρο των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της), η Εγνατία προβλέπει μια σχετικά ”ικανοποιητική” απόδοση και για την υπόλοιπη αγορά.

Στο focus list της χρηματιστηριακής περιλαμβάνονται οι μετοχές των: Τιτάν, Γερμανού, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεων Αττικής, Hyatt, Notos Com, Elmec, Τεχνικής Ολυμπιακής, Μαϊλλη και Δυναμικής Ζωής.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ΟΠΑΠ, η μετοχή του οποίου επιδόθηκε την τελευταία εβδομάδα σε ”ράλι” στο πλαίσιο των προσδοκιών για καλύτερη απόδοση του νέου παιχνιδιού του Οργανισμού, του ΚΙΝΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναφέρει πως προβλέπει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ θα απορροφήσει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας τις ερχόμενες ημέρες, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των μεγεθών του πρώτου τριμήνου του 2004 ώστε να έχουν και μια πιο λεπτομερή εικόνα αναφορικά με την εξέλιξη του ΚΙΝΟ.

Σε γενικές γραμμές η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι χρηματαγορές φαίνεται να κινούνται χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, λαμβάνοντας έναυσμα για τη μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση από τις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Εγνατία εκτιμά πως την κύρια κατεύθυνση για την τάση των χρηματαγορών την εβδομάδα που διανύουμε θα δώσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2004, ενώ επισημαίνει πως οι θετικές εκπλήξεις είναι απαραίτητες ώστε οι αγορές να διατηρήσουν το ανοδικό momentum.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v