Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι εκτιμά η Marfin για το Q1 ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Άβαξ

Πτώση κερδών για την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και μικρή αύξηση κερδών για την J&P Άβαξ αναμένει για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Marfin Analysis.

Τι εκτιμά η Marfin για το Q1 ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Άβαξ
Πτώση κερδών για την ΓΕΚ-Τέρνα και μικρή αύξηση κερδών για την J&P Άβαξ αναμένει για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Marfin Analysis, η οποία με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 27/5 παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα των δύο κατασκευαστικών. Πιο αναλυτικά:

Πτώση της τάξης του 70,4% εκτιμάται ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά κέρδη της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στα 3,9 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή αποδίδει την πτώση αυτή κατά κύριον λόγο στη μηδενική συνεισφορά από τον κλάδο του real estate.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αναμένεται να υποχωρήσει κατά 4,8% στα 138,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται πως θα εμφανίσουν πτώση 37,7% και θα διαμορφωθούν στα 18,9 εκατ. ευρώ.

Για την J&P Άβαξ εκτιμάται μικρή ενίσχυση των καθαρών κερδών, κατά 1,6%, στα 7 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται ότι θα είναι αυξημένος σε ποσοστό 17,9% στα 235 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA ενδέχεται να διαμορφωθούν στα 22,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,8%.

Και οι δύο κατασκευαστικές θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η Marfin Analysis διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο και τη σύσταση τόσο για την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (8 ευρώ σε "buy") όσο και για την J&P Άβαξ (5,50 ευρώ σε "buy").

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v