Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Kino-Joker ώθησαν τα κέρδη λένε οι αναλυτές

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του KINO και του ΤΖΟΚΕΡ ήταν αυτές που έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερου του αναμενόμενου, σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΟΠΑΠ: Kino-Joker ώθησαν τα κέρδη λένε οι αναλυτές
Οι εξαιρετικές επιδόσεις του ΚΙΝΟ και του ΤΖΟΚΕΡ ήταν αυτές που έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το α΄ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερου του αναμενόμενου, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η Goldman Sachs (26/5) αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη του ΚΙΝΟ και η βελτίωση των επιδόσεων μικρότερων αριθμητικών παιχνιδιών (ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ) έδωσαν ώθηση στον κύκλο εργασιών του ΟΠΑΠ, αντισταθμίζοντας τον ισχνό τζίρο από το Στοίχημα.

Ο διεθνής οίκος, που διατηρεί τη σύσταση "buy", θεωρεί ότι τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ τονίζουν την ανθεκτικότητα της ροής του κύκλου εργασιών σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Για ισχυρό α΄ τρίμηνο, λόγω των εντυπωσιακών επιδόσεων του ΚΙΝΟ και των χαμηλότερων αποδόσεων κερδών στους παίκτες, κάνει λόγο η Citi (26/5), η οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 26,50 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy". Σημειώνει ωστόσο πως το κόστος διανομής αποτέλεσε αρνητική έκπληξη.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ ήταν λίγο υψηλότερα του αναμενόμενου, σχολιάζει η UBS, κάνοντας λόγο για ισχυρό momentum στις πωλήσεις από το ΚΙΝΟ και τα ανανεωμένα αριθμητικά παιχνίδια. Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 29,80 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "buy".

Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το α΄ τρίμηνο της χρήσης διαμορφώθηκαν 7% υψηλότερα των εκτιμήσεων της HSBC, λόγω των υψηλότερων του αναμενόμενου πωλήσεων στο ΤΖΟΚΕΡ και το ΚΙΝΟ, καθώς και τις χαμηλότερες αποδόσεις κερδών στους παίκτες.

Η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 27 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "overweight" για τον ΟΠΑΠ, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες και η περιορισμένη δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο έπληξαν τις πωλήσεις του Στοιχήματος, ωστόσο η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε πως οι τάσεις όσον αφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχουν ενισχυθεί τον Απρίλιο-Μάιο.

Στα θετικά η HSBC αναφέρει επίσης το ότι το ΚΙΝΟ εξακολουθεί να εκπλήσσει θετικά, ενώ διαφαίνεται και μια ανάκαμψη στα παιχνίδια της λοτταρίας. Στα αρνητικά αναφέρει την αύξηση των δαπανών για διαφημίσεις-χορηγίες.

Σημειώνει πάντως πως η διοίκηση του ΟΠΑΠ εκτιμά πως θα επιτύχει τον στόχο της για διατήρηση της κερδοφορίας του 2009 στα επίπεδα του προηγούμενου έτους, παρά το δυσμενές μακροοικονομικό κλίμα.

Η Marfin Analysis από την πλευρά της θεωρεί πως ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε εξαιρετικά καλά αποτελέσματα το α΄ τρίμηνο, τα οποία στηρίχθηκαν στο ΚΙΝΟ και τα "μικρά" αριθμητικά παιχνίδια, ωστόσο τονίζει τις ισχνές επιδόσεις του Στοιχήματος, λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων κερδών στους παίκτες και του αυξημένου ανταγωνισμού από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στοιχήματος.

Σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογές στο μοντέλο της ώστε να συμπεριλαμβάνεται η χαμηλότερη απόδοση του Στοιχήματος και ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης του ΚΙΝΟ, που θα οδηγήσουν σε αύξηση των εκτιμήσεων για το περιθώριο EBITDA του 2009 κατά 80 μονάδες βάσης και των κερδών ανά μετοχή κατά 2%. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της στάση για τον ΟΠΑΠ.

Για ισχυρά αποτελέσματα κάνει λόγο η Alpha Finance, η οποία αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις πωλήσεις του ΚΙΝΟ και σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις του Στοιχήματος. Αναφορικά με το ΤΖΟΚΕΡ, τονίζει ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις του α΄ τριμήνου ήταν λίγο ως πολύ συμπτωματικές, με τις πωλήσεις του β΄ τριμήνου να ενισχύονται κατά μόλις 13%. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "neutral" για τον ΟΠΑΠ.

Η Εθνική - P&Κ αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα τόσο των δικών της εκτιμήσεων όσο και του consensus, σημειώνοντας πως το χαρτοφυλάκιο των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ είχε καλύτερες επιδόσεις από αυτό που αναμενόταν, δείχνοντας μια εξαιρετική ανθεκτικότητα στην επιβράδυνση της οικονομίας. Αρνητική χαρακτηρίζει τη σημαντική αύξηση του κόστους διανομής, λόγω των υψηλότερων χορηγιών και δωρεών. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "outperform" για τον ΟΠΑΠ.

Υπό αναθεώρηση θέτει η Eurobank Sec. τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο των 26,20 ευρώ ανά μετοχή για τον ΟΠΑΠ, σημειώνοντας πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των οικονομικών της προβλέψεων, με μείωση των εκτιμήσεων για τις πωλήσεις και μείωση των εκτιμήσεων για το Στοίχημα. Η χρηματιστηριακή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου, παρά τις ισχνές επιδόσεις του Στοιχήματος.

Η Piraeus Sec. (26/5), η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και τη σύσταση "outperform" για τον ΟΠΑΠ, χαρακτηρίζει καλά τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, ενώ σημειώνει πως δεν προχωρά σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, εν όψει του conference call.

Να σημειωθεί ότι το conference call του ΟΠΑΠ πραγματοποιείται σήμερα (27/5) στις 17:00 και, σύμφωνα με την Proton Bank, το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στην υπογραφή των συμβάσεων με τους πράκτορες και τα σχέδια επέκτασης του ΟΠΑΠ μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v