Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Καλά κέρδη λόγω trading είδαν οι αναλυτές

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank ήταν καλύτερα του αναμενόμενου σε επίπεδο κερδοφορίας, λόγω των ισχυρότερων κερδών από συναλλαγές, σχολιάζουν οι αναλυτές. Υψηλότερες τιμές από CS, D. Bank.

Alpha: Καλά κέρδη λόγω trading είδαν οι αναλυτές
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 10 από 9 ευρώ δίνει η Credit Suisse, σε έκθεσή της μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την τράπεζα, ενώ διατηρεί "outperform".

Η Credit Suisse σημειώνει ότι η αλλαγές στην τιμή-στόχο αφορούν την μείωση των εκτιμήσεών της για το κόστος κεφαλαίου, στο 11,5% από 12%, επισημαίνοντας ότι δεν προχωρά σε αλλαγή στις εκτιμήσεις της σε αυτή τη φάση, αν και εκτιμά ότι η λειτουργική απόδοση της τράπεζας θα βελτιωθεί στα επόμενα τρίμηνα.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για την Alpha Bank, στα 9,5 από 9 ευρώ δίνει η Deutsche Bank ενώ διατηρεί "buy" σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι τα αποτελέσματα Q1 της τράπεζας ήταν ισχυρά.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 26% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, χαρακτηρίζοντας την αποτίμηση της Alpha φθηνή "για μια τράπεζας που θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρα εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης".   

H UBS, σε έκθεσή της όπου διατηρεί "buy" με τιμή-στόχο στα 9,5 ευρώ, σημειώνει ότι το Q1 ήταν αδύναμο, αλλά ο ισολογισμός παραμένει "υπό έλεγχο". Όπως σημειώνει, διατηρεί θετική στάση για την τράπεζα ενώ εκτιμά ότι η αδυναμία στα μεγέθη α' τριμήνου ήταν αποτιμημένη από την αγορά.

"Ανθεκτικότητα" διακρίνει στα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha η Citi, σε έκθεσή της όπου διατηρεί στόχο στα 9 ευρώ με σύσταση "hold", ενώ αναφέρει ότι δεν προχωρά σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της καθώς τα καλύτερα των προσδοκιών καθαρά έσοδα από τόκους αντισταθμίζονται από τις υψηλότερες προβλέψεις.  

H Goldman Sachs τονίζει ότι τα μεγέθη Q1 υπερέβησαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας όμως ότι η "ορατότητα" παραμένει περιορισμένη, καθώς οι τάσεις σε έσοδα από συναλλαγές και επισφάλειες παραμένουν "κλειδί" δεδομένης της λιανικής φύσης της τράπεζας. Διατηρεί "neutral".

Η χρηματιστηριακή Oddo Securities επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου επιβεβαιώνουν τις αρνητικές τάσεις για τα καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ διατηρεί σύσταση "reduce" με τιμή-στόχο στα 6,8 ευρώ για τη μετοχή.

H Natixis αύξησε την τιμή-στόχο της Alpha Bank στα 7,3 ευρώ από 5,8 ευρώ, δίνοντας αξιολόγηση "reduce", όπως μετέδωσε το Reuters.

Η Cheuvreux επισημαίνει ότι τα μεγέθη τριμήνου της Alpha ήταν καθησυχαστικά, τονίζει ότι η αποτίμησή της είναι ιδιαίτερα ελκυστική ενώ διατηρεί τιμή-στόχο στα 10 ευρώ και σύσταση "outperform". 

Η Nomura επισημαίνει ότι η Alpha Bank παραμένει η κορυφαία επιλογή της από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, προσθέτοντας ότι τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις της, ενώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 8,8 από 9,2 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "buy".  
  
Η Keefe, Bruyette and Woods επισημαίνει ότι τα μεγέθη τριμήνου αντανακλούν την αδύναμη κερδοφορία της τράπεζας, αν και διατηρεί την άποψη ότι η Alpha αποτελεί σχετικά αμυντική επιλογή σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες. Διατηρεί σύσταση "market perform" με τιμή-στόχο στα 8,6 ευρώ.   


Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank ήταν καλύτερα του αναμενόμενου σε επίπεδο κερδοφορίας, λόγω των ισχυρότερων κερδών από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, σχολιάζει η Εθνική-Π&Κ (26/5).

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή διατηρεί την «ουδέτερη» σύστασή της για την τράπεζα, καθώς από την μια πλευρά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν ότι η εξέλιξη του λειτουργικού κόστους και των μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορούν να περιοριστούν, από την άλλη πλευρά όμως η Εθνική-Π&Κ θεωρεί πως σε επιχειρησιακό επίπεδο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Η τιμή-στόχος για την Alpha Bank διατηρείται στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Η Proton, στο πρωινό της report σημειώνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της ενώ τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις κατά 10,5% λόγω ισχυρών κερδών από συναλλαγές. Παράλληλα, δηλώνει ικανοποιημένη από τον ελεγχόμενο ρυθμό διαμόρφωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη.  

Στα έσοδα από συναλλαγές αποδίδει και η Marfin Analysis τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι αναπροσαρμόζει θετικά τις εκτιμήσεις της για την καθαρή κερδοφορία της τράπεζας τόσο το 2009 όσο και το 2010. Ακόμη, σημειώνει ότι θεωρεί πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανοδικής αναθεώρησης των συγκλινουσών εκτιμήσεων για τα μεγέθη της τράπεζας και τονίζει ότι θα προχωρήσει σε θετική σύσταση και υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή.  

Η καλύτερη των προσδοκιών διαχείριση κόστους
και τα κέρδη από συναλλαγές ώθησαν τα κέρδη της Alpha Bank, σημειώνει η HSBC σε έκθεσή της όπου τονίζει ότι το spread καταθέσεων και η επιβράδυνση στην αύξηση των δανείων επιβάρυναν τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας. 

Η μείωση σε τριμηνιαία βάση, στις προβλέψεις για επισφάλειες θα πρέπει να αποδοθεί στην μικρή αύξηση των χορηγήσεων και όχι σε μακροοικονομική ανάκαμψη, σημειώνει η HSBC. 

Η Eurobank Sec κάνει λόγο για "ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα δύσκολους περιβάλλον", αναφέροντας ότι η Alpha Bank ανακοίνωσε ικανοποιητικά μεγέθη, τα οποία ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής σε επίπεδο κερδών προ προβλέψεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι υπό τις τρέχουσες συνθήκες αισθάνεται πιο «άνετα» με την Alpha Bank ως την «τέλεια επιλογή» από τις ελληνικές τράπεζες. Διατηρεί την σύσταση “outperform” και την τιμή-στόχο των 10,60 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v