Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπουν Marfin-Proton-Euroxx για Ελλάκτωρ-Άβαξ

Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Ελλάκτωρ και της J&P Άβαξ παραθέτουν με ξεχωριστές τους εκθέσεις οι Marfin Analysis, Proton Bank και Euroxx Sec.

Τι βλέπουν Marfin-Proton-Euroxx για Ελλάκτωρ-Άβαξ
Τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Ελλάκτωρ και της J&P Άβαξ παραθέτουν με ξεχωριστές τους εκθέσεις οι Marfin Analysis, Proton Bank και Euroxx Sec.

Η Marfin Analysis, σε σχετική της έκθεση στις 26/5, αναφέρει πως αναμένει μείωση 2,1% των καθαρών κερδών της Ελλάκτωρ το α΄ τρίμηνο, εκτιμώντας πως θα διαμορφωθούν στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας αναμένεται ότι θα ενισχυθεί κατά 4,8% και θα διαμορφωθεί στα 399,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται πως θα είναι χαμηλότερα κατά 1,7%, στα 70,9 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ο κύκλος εργασιών της Ελλάκτωρ θα στηριχθεί από τη σταθερότητα στο τμήμα των κατασκευών και τις ικανοποιητικές επιδόσεις της Αττικής Οδού, ενώ η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται στη χαμηλότερη λειτουργική κερδοφορία των τμημάτων κατασκευών και ενέργειας και περιβάλλοντος.

Άνοδο των καθαρών κερδών της Ελλάκτωρ αναμένει και η Proton Bank, εκτιμώντας ότι αυτά θα διαμορφωθούν 12,6% υψηλότερα, στα 23 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 24,5%, στα 474,6 εκατ. ευρώ, και των EBITDA κατά 5%, στα 75,8 εκατ. ευρώ.

Η Euroxx Sec. εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Ελλάκτωρ θα είναι αυξημένα κατά 7,5% το α΄ τρίμηνο, στα 21,9 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται αυξημένος κατά 15,5%, στα 440,3 εκατ. ευρώ.

Για την J&P Άβαξ η Proton Bank (26/5) προβλέπει πτώση των καθαρών κερδών κατά 15,8%, στα 5,8 εκατ. ευρώ, και ενίσχυση του κύκλου εργασιών κατά 29,6%, στα 258,2 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν 18,4% χαμηλότερα, στα 12 εκατ. ευρώ.

Η ενίσχυση του κύκλου εργασιών αποδίδεται από τη χρηματιστηριακή στην εκτέλεση διάφορων δημόσιων έργων στην Ελλάδα και την έναρξη των δύο νέων συγχρηματοδοτούμενων οδών (Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος και Μαλιακός-Κλειδί).

Η Euroxx Sec. από την πλευρά της εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της J&P Άβαξ θα είναι αυξημένα κατά 12,7% το α΄ τρίμηνο, στα 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών αναμένεται αυξημένος κατά 19,2%, στα 237,4 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα των δύο κατασκευαστικών θα ανακοινωθούν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v