DB: Αύξηση τιμής-στόχου για Κύπρου και ΜΡΒ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Κύπρου στα 3,7 ευρώ και για την MPB στα 2,3 ευρώ, προχώρησε με έκθεσή της στις 24/5 η Deutsche Bank, διατηρώντας τη σύσταση "hold" και για τις δύο. Τι αναμένει για το Q1.

DB: Αύξηση τιμής-στόχου για Κύπρου και ΜΡΒ
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Κύπρου στα 3,7 ευρώ από 2,6 ευρώ και για τη Marfin Popular Bank στα 2,3 ευρώ, από 1,9 ευρώ, προχώρησε με έκθεσή της στις 24/5 η Deutsche Bank, διατηρώντας τη σύσταση "hold" και για τις δύο.

Ο διεθνής οίκος παραθέτει παράλληλα τις εκτιμήσεις του για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των δύο τραπεζών, προβλέποντας ότι αμφότερες θα εμφανίζουν "αδύναμα" μεγέθη.

Για την Τράπεζα Κύπρου συγκεκριμένα αναμένει πτώση καθαρών κερδών κατά 63% στα 43 εκατ. ευρώ, με καθαρά έσοδα από τόκους μειωμένα κατά 13% στα 187 εκατ. ευρώ και προβλέψεις 64 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 325% (25% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Για τη Marfin Popular Bank προβλέπει πτώση καθαρών κερδών κατά 76% στα 25 εκατ. ευρώ, υποχώρηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 21% στα 136 εκατ. ευρώ και προβλέψεις αυξημένες κατά 132% στα 58 εκατ. ευρώ (μειωμένες κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα και των δύο τραπεζών θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 28 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v