Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του Τ.Τ.

Μικτά και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του Τ.Τ., σημειώνοντας πως αυτό που έδωσε ώθηση στα μεγέθη ήταν οι χαμηλότερες προβλέψεις και τα κέρδη από τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του Τ.Τ.
Στις χαμηλότερες προβλέψεις και τα κέρδη από τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες αποδίδουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του Τ.Τ., τονίζοντας ότι η θετική έκπληξη των καθαρών κερδών δεν προήλθε από τις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες.

Πιο αναλυτικά:

Με μια πρώτη ματιά τα αποτελέσματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι ισχυρά, ωστόσο τα καθαρά κέρδη ήταν αυξημένα λόγω των χαμηλών προβλέψεων, σχολιάζει η Alpha Bank.

Θετικό χαρακτηρίζει το ότι η αύξηση των εσόδων βασίστηκε στις υψηλότερες αμοιβές, τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και άλλα λειτουργικά έσοδα. Από την άλλη πλευρά, η τράπεζα δεν κατάφερε να ελέγξει αποτελεσματικά τα κόστη της, ενώ τόσο η ανάπτυξη των δανείων όσο και των καθαρών εσόδων από τόκους ήταν αδύναμη. Σε γενικές γραμμές, η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αδύναμα.

Μικτά χαρακτηρίζει η Proton Bank τα αποτελέσματα του Τ.Τ., με τα προ φόρων κέρδη εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών να διαμορφώνονται στο επίπεδο των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, καθώς τα χαμηλότερα του αναμενόμενου καθαρά έσοδα από τόκους αντισταθμίστηκαν από το χαμηλότερο κόστος του ρίσκου. Σημειώνει, πάντως, πως δεν τη χαροποιεί το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, καθώς προήλθαν κατά κύριο λόγο από το trading.

Αδιάφορα χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα του Τ.Τ., σημειώνοντας πως οι επιδόσεις σε επίπεδο κερδοφορίας κατευθύνονται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων και όχι από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες.

Υπό αναθεώρηση θέτει η Euroxx Sec την τιμή-στόχο για το Τ.Τ. (από 4,10 ευρώ προηγουμένως), μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ διατηρεί τη σύσταση "equalweight". Κάνει λόγο για μικτά αποτελέσματα, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να επιβαρύνουν την εξέλιξη των βασικών τραπεζικών εσόδων, ενώ τα σημαντικά κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και οι σημαντικά χαμηλότερες του αναμενόμενου προβλέψεις έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη.

Να σημειωθεί ότι χθες ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 224,96 εκατ. ευρώ, η οποία καλύφθηκε ολοσχερώς από το ελληνικό Δημόσιο. Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Τ.Τ. αποφάσισε ότι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την (δεύτερη) αύξηση κεφαλαίου, ύψους 526,3 εκατ. ευρώ, θα είναι 3,70 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v