Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha-ΟΠΑΠ: Τι εκτιμούν οι αναλυτές για το Q1

Πτώση 63% στα καθαρά κέρδη της Alpha Bank και 1,6% του ΟΠΑΠ αναμένουν για το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οι αναλυτές του Reuters. Tα αποτελέσματα των δυο εταιριών ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα.

Alpha-ΟΠΑΠ: Τι εκτιμούν οι αναλυτές για το Q1
Κέρδη χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους εκτιμούν οι αναλυτές πως θα εμφανίζουν τόσο η Alpha Bank όσο και ο ΟΠΑΠ στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώνονται σήμερα.

Πιο αναλυτικά:

Για την Alpha Bank, αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούν πως τα καθαρά της κέρδη θα είναι μειωμένα κατά 63% και θα διαμορφωθούν στα 75,7 εκατ. ευρώ, από 205 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι αναλυτές αποδίδουν την πτώση των κερδών στην επιβράδυνση στις χορηγήσεις και στις υψηλότερες προβλέψεις.

Τα καθαρά έσοδα τόκων της Alpha Bank αναμένεται να μειωθούν κατά 9% σε ετήσια βάση, στα 402 εκατ. ευρώ, βάσει των προβλέψεων των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούν υπερδιπλασιασμό των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια.

Όσον αφορά στον ΟΠΑΠ, οι αναλυτές του Reuters εκτιμούν ότι τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 205,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,6%. Η μείωση αυτή των κερδών αποδίδεται στα υψηλότερα έξοδα για χορηγίες και στα χαμηλότερα έσοδα από τον αθλητικό στοιχηματισμό.

Οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου αναμένεται να αυξηθούν 3,5%, με τον μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης του Kino, που αντιστοιχεί στο ήμισυ περίπου των εσόδων της εταιρίας, να υπεραντισταθμίζει την πτώση 5,6% στο Στοίχημα.

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου σήμερα στις 17:20 και ο ΟΠΑΠ μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v