Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Πτώση κερδών 63% προβλέπει η HSBC

Μείωση των καθαρών κερδών της Alpha Bank κατά 63% σε ετήσια βάση, λόγω αύξησης των προβλέψεων για επισφάλειες και αδύναμης παραγωγής βασικών εσόδων προβλέπει η HSBC σε έκθεση όπου διατηρεί σύσταση "neutral".

Alpha: Πτώση κερδών 63% προβλέπει η HSBC
Μείωση των καθαρών κερδών της Alpha Bank κατά 63% σε ετήσια βάση, λόγω αύξησης των προβλέψεων για επισφάλειες και αδύναμης παραγωγής βασικών εσόδων, προβλέπει η HSBC σε έκθεση όπου διατηρεί σύσταση "neutral" και τιμή-στόχο στα 8,1 ευρώ.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η τράπεζα θα εμφανίσει κέρδη 75 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να υποχωρούν 8%, στα 408 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εκτιμά επιτάχυνση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τη ΝΑ Ευρώπη να υπερδιπλασιάζονται σε ετήσια βάση, στο 2,6% (από 2% στο δ΄ τρίμηνο του 2008) και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα να αυξάνονται 31% σε ετήσια βάση, στο 5,1% του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων (από 4,4% στο δ΄ τρίμηνο).

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο α΄ τρίμηνο οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 157 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου την Τρίτη, 26/5, μετά το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v