Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σιδενόρ: Ζημίες 6 εκατ. αναμένει η Εθνική-P&Κ

Περιορισμό των ζημιών της στα 6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 67 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο, εκτιμά η Εθνική - P&Κ πως θα εμφανίσει στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Σιδενόρ.

Σιδενόρ: Ζημίες 6 εκατ. αναμένει η Εθνική-P&Κ
Περιορισμό των ζημιών της στα 6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 67 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο εκτιμά η Εθνική - P&Κ πως θα εμφανίσει στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Σιδενόρ, έναντι καθαρών κερδών 25 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2008.

Ο κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 232 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 40% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο και 42% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2008.

Η Εθνική - P&Κ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η μειωμένη ζήτηση για προϊόντα χάλυβα στον κατασκευαστικό κλάδο της Ελλάδας και της ΝΑ. Ευρώπης θα οδηγήσει σε χαμηλότερους όγκους κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του 2009.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση "underperform" για τη Σιδενόρ.

Όσον αφορά στη Σωληνουργεία Κορίνθου εκτιμά πως τα καθαρά κέρδη σε ετήσια βάση θα είναι μειωμένα κατά 23,1% και θα διαμορφωθούν στα 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αναμένονται σε ποσοστό 6,6% υψηλότερα, δηλαδή στα 90 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Σιδενόρ ανακοινώνονται σήμερα (25/5) μετά τη λήξη της συνεδρίασης ενώ της Σωληνουργεία Κορίνθου θα ανακοινωθούν αύριο (26/5), μετά τη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v