Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπει η Marfin για το Q1 Μυτιληναίου-ΜΕΤΚΑ

Στα 5,5 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin Analysis (25/5) ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της ΜΕΤΚΑ το α΄ τρίμηνο, μειωμένα κατά 45%. Αναμένει άνοδο 11% στα κέρδη της Μυτιληναίος.

Τι προβλέπει η Marfin για το Q1 Μυτιληναίου-ΜΕΤΚΑ
Στα 5,5 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin Analysis (25/5) ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της ΜΕΤΚΑ το α΄ τρίμηνο, μειωμένα κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ο κύκλος εργασιών αναμένεται 42% χαμηλότερος, στα 51 εκατ. ευρώ, και τα EBITDA μειωμένα κατά 46%, στα 8,9 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου αντανακλούν τις καθυστερήσεις στην έναρξη της κατασκευής της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και ότι τα νέα projects θα αρχίσουν να συνεισφέρουν στην εταιρία από το β’ εξάμηνο του 2009.

Για τη Μυτιληναίος αναμένεται αδύναμο α΄ τρίμηνο, δεδομένων των καθυστερήσεων στα ενεργειακά projects της ΜΕΤΚΑ, της διακοπής λειτουργίας της Sometra και την καθυστέρηση στη λειτουργία της μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας. Ωστόσο, αναμένει μειωμένα χρηματοοικονομικά έξοδα, ενώ εκτιμά πως η εικόνα των μεγεθών του ομίλου θα βελτιωθεί τα επόμενα τρίμηνα.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Μυτιληναίος θα εμφανίζει καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 11% στα 4,8 εκατ. ευρώ και υποχώρηση του κύκλου εργασιών κατά 32%, στα 153 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένονται 26% χαμηλότερα, στα 18,9 εκατ. ευρώ.

Η τιμή-στόχος για τη ΜΕΤΚΑ διατηρείται στα 11,9 ευρώ, με σύσταση "buy" και για τη Μυτιληναίος στα 7,70 ευρώ, με σύσταση "buy".

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα τριμήνου και των δυο εταιριών θα ανακοινωθούν στις 27 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v