Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπουν αναλυτές για Q1 Μυτιληναίου-Μέτκα

Πτώση καθαρών κερδών στο α΄ τρίμηνο εκτιμά η HSBC ότι θα εμφανίσουν Μυτιληναίος και Μέτκα, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "neutral" για τις δυο μετοχές. Ισχνά αποτελέσματα βλέπει η Εθνική-Π&Κ.

Τι προβλέπουν αναλυτές για Q1 Μυτιληναίου-Μέτκα
Πτώση καθαρών κερδών στο α΄ τρίμηνο εκτιμά η HSBC ότι θα εμφανίσουν Μυτιληναίος και Μέτκα, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "neutral" για τις δυο μετοχές. 
 
Ειδικότερα, για τη Μυτιληναίος (στα 5,3 ευρώ η τιμή-στόχος), η χρηματιστηριακή προβλέπει μείωση καθαρών κερδών κατά 66% στα 1,4 εκατ. ευρώ, λόγω μειωμένης κερδοφορίας της Μέτκα και την αναστολή εργασιών στη Sometra, παρά την αναμενόμενη ανάκαμψη της Αλουμίνιον της Ελλάδος. 

Τα έσοδα της εταιρίας εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν κατά 30% σε ετήσια βάση, στα 160 εκατ. ευρώ, λόγω χαμηλότερης συμβολής από τη Μέτκα αλλά και την έλλειψη πωλήσεων trading στα μέταλλα, που στο α΄ τρίμηνο του 2008 απέφεραν στον όμιλο 40 εκατ. ευρώ. 

Για τη Μέτκα (τιμή-στόχος στα 7,5 ευρώ), η χρηματιστηριακή προβλέπει ισχνά μεγέθη στο Q1, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν 34% στα 6,6 εκατ. ευρώ λόγω καθυστερήσεων εκτέλεσης έργων. Τα έσοδα εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 31% στα 11,4 εκατ. ευρώ.  

Σε έκθεσή της, η Εθνική Π&Κ προβλέπει ότι τα κέρδη της Μυτιληναίος θα διαμορφωθούν στα 1,3 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα έσοδα να υποχωρούν κατά 29,2% στα 160,9 εκατ. ευρώ, λόγω αναστολής εργασιών στη Ρουμανία και της αναμενόμενης μείωσης στα έσοδα της Μέτκα. Διατηρεί σύσταση "neutral".
 
Για τη Μέτκα, προβλέπει πολύ ισχνά αποτελέσματα λόγω των καθυστερήσεων στην έναρξη εργασιών του έργου στο Αλιβέρι (ΔΕΗ) καθώς και της μικρής συμβολής από τα έργα στη Ρουμανία. Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 47% στα 5,3 εκατ. ευρώ. Διατηρεί "buy" για τη μετοχή. 
 
 
Η Μυτιληναίος και η Μέτκα ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τριμήνου στις 27 Μαϊου, μετά το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v