HSBC: Αλλάζει τις τιμές-στόχους σε 6 τράπεζες

Σε αλλαγές στις τιμές-στόχους για έξι τράπεζες και σε υποβάθμιση της αξιολόγησης για τέσσερις από αυτές προχώρα με έκθεσή της στις 22/5 η HSBC.

HSBC: Αλλάζει τις τιμές-στόχους σε 6 τράπεζες
Σε αλλαγές στις τιμές-στόχους για έξι τράπεζες και σε υποβάθμιση της αξιολόγησης για τέσσερις από αυτές προχώρα με έκθεσή της στις 22/5 η HSBC.

Συγκεκριμένα, η τιμή για την Εθνική αυξάνεται στα 21 ευρώ από 20 ευρώ και η σύσταση διατηρείται "overweight".

Για τη Eurobank η τιμή μειώνεται στα 7,9 ευρώ από 9,5 ευρώ και για την Τράπεζα Κύπρου αυξάνεται στα 4,1 ευρώ από 3,3 ευρώ, με τη σύσταση και των δυο να υποβαθμίζεται σε "neutral" από "overweight".

Η σύσταση για την Alpha Bank διατηρείται "neutral", με την τιμή να αυξάνεται στα 8,1 ευρώ από 5,3 ευρώ.

Για την Πειραιώς και την ΜΡΒ η τιμή μειώνεται στα 7,4 ευρώ από 8,6 ευρώ και στα 2,1 ευρώ από 2,2 ευρώ αντίστοιχα, με υποβάθμιση της σύστασης και των δύο σε "underweight" από "neutral".

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η σύγκριση των προβλέψεων για την κερδοφορία και των υψηλότερων εκτιμήσεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια δείχνει πως διατηρείται ο κίνδυνος για πτώση των κερδών του κλάδου.

Η HSBC προχωρά παράλληλα σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του συγκεκριμένου χώρου κατά 39% το 2009 και σε ποσοστό 35% το 2010, προβλέποντας ότι η καθαρή κερδοφορία το 2009 θα μειωθεί κατά 42% και θα ανακάμψει σε ποσοστό 2% το 2010.

Αναλυτικότερα για την Εθνική για την οποία η σύσταση "overweight" διατηρείται, η HSBC αναφέρει πως εξακολουθεί να τη θεωρεί ισχυρό θεμελιώδη παίκτη σε συνδυασμό και με τους παρακάτω παράγοντες: 1) την υψηλότερη έναντι των ανταγωνιστριών προπροβλέψεων για το 2009, 2) την ισχυρότερη έναντι του ανταγωνισμού κεφαλαιακής βάσης, 3) τη δεξαμενή ρευστότητας που υπερβαίνει τα 12 δισ. ευρώ, 4) τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα που αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των αποδόσεων στο μέλλον.

Εκτίμηση της HSBC είναι πως η μετοχή "αξίζει" premium λόγω και των ανθεκτικότερων αμυντικών της χαρακτηριστικών.

Για τη Eurobank την οποία υποβαθμίζει σε "neutral" από "overweight" ο οίκος αναφέρει: 1) Την περιορισμένη δυνατότητα αποδόσεων. 2) Την πλήρη αποτίμησή της, στην οποία διαπιστώνει την ύπαρξη premium το οποίο χαρακτηρίζει "μη δικαιολογημένο". 3) Την υψηλότερη του ανταγωνισμού έκθεση στη ΝΑ. Ευρώπη. Ωστόσο, επαινεί τη διοίκηση χαρακτηρίζοντάς την "πρώτης τάξεως" και με αποδεδειγμένη ικανότητα να παράγει υψηλές αποδόσεις. Επίσης, όπως προκύπτει από τα stress tests η Eurobank κατατάσσεται υψηλά και μπορεί να συντηρεί υψηλότερα ρίσκα που σχετίζονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Αναφορικά με την Alpha Bank, για την οποία η σύσταση "neutral" διατηρείται, ο οίκος επισημαίνει: 1) Την αποτίμηση. 2) Τα αποτελέσματα του stress test που διενήργησε ο οίκος, σύμφωνα με τα οποία η Alpha Bank είναι μία από τις περισσότερο αδύναμες τράπεζες σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να συντηρήσει πιστωτικές απώλειες. 3) Τη χαμηλότερη έναντι των ανταγωνιστών κεφαλαιακή βάση. Ωστόσο, ο οίκος υπογραμμίζει στα θετικά τον συνολικό "συντηρητισμό" της διοίκησης και τη χαμηλότερη έναντι των ανταγωνιστών έκθεση στην κεντρική και στην ανατολική Ευρώπη.

Για την υποβάθμιση της Marfin Popular Bank, η HSBC επικαλείται βασικά την αποτίμηση, τις ανησυχίες της για την υψηλή έκθεση της τράπεζας στη ναυτιλία, την έκθεσή της στη Ρωσία αλλά και τη μέτρια επίδοσή της στα stress tests.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v