Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sigma: Στο +25,4% τα τραπεζικά ΚΠΦ α΄ τριμήνου

Τη σύσταση outperform υιοθετεί η Sigma χρηματιστηριακή για τις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (19/04), ενώ εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας στο α΄ τρίμηνο, σημείωσαν αύξηση κατά 25,4%.

Sigma: Στο +25,4% τα τραπεζικά ΚΠΦ α΄ τριμήνου
Κατά μέσο όρο αύξηση της τάξης του 25,4% εμφάνισαν τα κέρδη προ φόρων μετά από μειοψηφίες των 5 μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών για το α΄ τρίμηνο 2004, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Sigma Χρηματιστηριακής, που περιέχονται σε report της, με ημερομηνία 19 Απριλίου.

Για την Εθνική, τα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 136 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 21,4%. Για την Alpha Bank, η αύξηση κερδών εκτιμάται στο 29,5% διαμορφούμενα στα 118 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, στα 106 εκατ. ευρώ εκτιμώνται τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της Eurobank, αυξημένα κατά 33,8%, ενώ στα 40 εκατ. ευρώ αυτά της Εμπορικής (+16,3%) και στα 42 εκατ. ευρώ της Πειραιώς (+25,8%).

Η Sigma δεν εστιάζει τόσο στις επιδόσεις της κερδοφορίας, όσο στην ποιότητα των κερδών. Όπως αναφέρει επιθυμεί στα αποτελέσμτα τριμήνου να δει ικανοποιητική δανειακή επέκταση, υγιή spreads και παραγωγή εσόδων από προμήθειες. Για το σύνολο του κλάδου, η σύσταση είναι ”outperform”.

Το περιθώριο περαιτέρω ανόδου με βάση το μοντέλο Gordon’s Growth είναι- εξαιρουμένης της Εμπορικής - στο 16%.

Για την Εθνική, η τιμή στόχος τίθεται στα 27,1 ευρώ, για την Alpha Βank στα 29 ευρώ, για την Eurobank στα 19,5 ευρώ, ενώ για την Εμπορική στα 17,7 ευρώ και για την Πειραιώς στα 12,3 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v