Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Eurobank Securities για ΔΕΗ και ΟΠΑΠ

Αύξηση 27% στα κέρδη ανά μετοχή 2004 της ΔΕΗ προβλέπει η Eurobank Sec, ενώ εκτιμά πως το πρώτο τρίμηνο του έτους για την Επιχείρηση δεν θα είναι ανάλογο του περυσινού. Παράλληλα, η Eurobank Sec διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Η Eurobank Securities για ΔΕΗ και ΟΠΑΠ
Αύξηση 27% στα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ για το 2004 προβλέπει η Eurobank Securities, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 21 Απριλίου 2004.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις εκτιμήσεις που παρέθεσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (20 Απριλίου 2004) γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Στ. Νέζης, σύμφωνα με τις οποίες τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2004 αναμένονται καλύτερα σε σχέση με τα μεγέθη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Eurobank Securities αναφέρει πως συμφωνεί με τον κ. Νέζη σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, εκτιμά ωστόσο πως δεν θα είναι ανάλογη η εικόνα και σε επίπεδο κερδοφορίας λόγω της διαφοροποίησης των πηγών που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπενθυμίζει δε πως το περυσινό πρώτο τρίμηνο ήταν ιδιαίτερα ισχυρό για τη ΔΕΗ (είχε συνεισφέρει κατά 35% στα συνολικά αποτελέσματα του 2003), καθώς η Επιχείρηση είχε αυξήσει την εκμετάλλευση της υδροπαραγωγής κατά 14% σε σχέση με το 6%-8% που χρησιμοποιούσε συνήθως.

Ωστόσο, η Eurobank Securities τονίζει πως παραμένει αισιόδοξη για τις επιδόσεις της ΔΕΗ στο σύνολο του 2004.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στην πίστωση των δωρεάν μετοχών (1/10) του ΟΠΑΠ που πραγματοποιείται σήμερα, σημειώνοντας πως ενδέχεται να δημιουργήσει πρόσκαιρες πιέσεις στη μετοχή του Οργανισμού.

Η Eurobank Securities διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία διαπραγματεύεται 13,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επικαλούμενη δημοσίευμα του Τύπου αναφέρει στο report της πως ο ΟΠΑΠ και η Intralot εξετάζουν τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό που αφορά την ιδιωτικοποίηση τουρκικής εταιρίας τυχερών παιχνιδιών, με ξεχωριστές ωστόσο συμμετοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Securities τονίζει πως τόσο ο ΟΠΑΠ όσο και η Intralot βρίσκονται σε φάση διεθνούς επέκτασης και κατ’ επέκταση εξετάζουν σχετικές ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v