ΕΤΕ: Στα 249 εκατ. αναμένει τα κέρδη η Proton

Στα 249 εκατ. ευρώ εκτιμά η Proton Bank ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εθνικής το Q1, μειωμένα κατά 38% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, αυξάνει την τιμή-στόχο για την ΕΤΕ στα 20 ευρώ από 17 ευρώ, με "outperform".

ΕΤΕ: Στα 249 εκατ. αναμένει τα κέρδη η Proton
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 20 ευρώ, από 17 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Proton Bank με έκθεσή της στις 20/5, στην οποία διατηρεί την σύσταση “outperform”.

Η χρηματιστηριακή παραθέτει επίσης τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της τράπεζας. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής θα διαμορφωθούν στα 249 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 38% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμώνται στα 866 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2008, αλλά μειωμένα κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 190 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με πέρυσι και μειωμένα κατά 4% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2008.

Επίσης, οι προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια αναμένεται να διαμορφωθούν στα 233 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και υπερδιπλάσιες έναντι του α’ τριμήνου του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v