DB: Αυξάνει τιμές για ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, Alpha

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για την Εθνική (στα 16 ευρώ από 12,4 ευρώ), τη Eurobank (στα 6 ευρώ από 4,4 ευρώ) και την Alpha (στα 9 ευρώ από 7,7 ευρώ) προχώρησε η D.B. διατηρώντας τις συστάσεις "hold", "sell" και "buy".

DB: Αυξάνει τιμές για ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, Alpha
Σε αύξηση των τιμών-στόχων για την Εθνική (στα 16 ευρώ από 12,4 ευρώ), τη Eurobank (στα 6 ευρώ από 4,4 ευρώ) και την Alpha Bank (στα 9 ευρώ από 7,7 ευρώ) προχώρησε η Deutsche Bank με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 19/5.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η σύσταση για την Εθνική Τράπεζα διατηρείται σε "hold" για λόγους αποτίμησης, ενώ για τη Eurobank διατηρείται η σύσταση "sell"καθώς η Deutsche Bank εκτιμά πως το ρίσκο όσον αφορά στο επιχειρηματικό μίγμα της τράπεζας είναι υψηλότερο και το premium της αποτίμησης αδικαιολόγητο. Όσον αφορά στην Alpha Bank, η σύσταση διατηρείται σε "buy" λόγω της ελκυστικής αποτίμησής της και του σχετικά πιο αμυντικού προφίλ της. Ο διεθνής οίκος τονίζει την ίδια ώρα πως διατηρεί την επιφυλακτική του στάση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Παράλληλα, παραθέτει τις προβλέψεις του για τα αποτελέσματα των τριών προαναφερθέντων τραπεζών για το α΄ τρίμηνο της χρήσης, εκτιμώντας πως θα επηρεαστούν από τα αδύναμα καθαρά έσοδα από τόκους στην Ελλάδα και από την επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού.

---Εθνική Τράπεζα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Deutsche Bank, τα καθαρά κέρδη της Εθνικής το α΄ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 219 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 46% σε ετήσια βάση και 35% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 852 εκατ. ευρώ, αμετάβλητα σε ετήσια βάση, αλλά χαμηλότερα κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα από αμοιβές αναμένεται να καταγράψουν πτώση της τάξης του 18% σε ετήσια βάση, ενώ τα κόστη της τράπεζας εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα κατά 3%. Οι προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαμορφώνονται στα 210 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά αυξημένες 139% σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Εθνικής θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

--- Eurobank

Τα καθαρά κέρδη της Eurobank αναμένεται να εμφανίσουν πτώση της τάξης του 70% στο πρώτο τρίμηνο και να διαμορφωθούν στα 65 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται ότι θα υποχωρήσουν κατά 1% σε ετήσια βάση και 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 561 εκατ. ευρώ. Επίσης, υπολογίζεται πτώση των εσόδων από αμοιβές κατά 34% και μείωση του κόστους κατά 2%. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τράπεζας εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν στα 261 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 106% σε ετήσια βάση, αλλά μειωμένα κατά 45% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 28 Μαΐου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

--- Alpha Bank

Στα 73 εκατ. ευρώ εκτιμά η Deutsche Bank ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank, μειωμένα κατά 65% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Επίσης, αναμένει υποχώρηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 9% σε ετήσια βάση, στα 403 εκατ. ευρώ, και μείωση των εσόδων από αμοιβές κατά 18%. Οι προβλέψεις αναμένεται να διαμορφωθούν στα 169 εκατ. ευρώ, μειωμένες σε ποσοστό 39% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξημένες κατά 150% σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα της Alpha Bank αναμένεται να ανακοινωθούν στις 26 Μαΐου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v