Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τράπεζες, ΟΤΕ και ΔΕΗ

Με τάσεις αποκόμισης κερδών, οι οποίες ωστόσο δεν αναμένεται να δημιουργήσουν σημαντικές πιέσεις, εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση. Ελλείψει εγχώριων εξελίξεων οι ξένες αγορές αναμένεται να συμβάλουν στη διαμόρφωση τάσης, ενώ τράπεζες, ΟΤΕ και ΔΕΗ βρίσκονται στο προσκήνιο.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τράπεζες, ΟΤΕ και ΔΕΗ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Μέρος της δυναμικής του εκτιμά η Marfin Analysis πως θα ανακτήσει ο τραπεζικός κλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Επίσης, η Marfin Analysis προβλέπει πως η μετοχή της ΔΕΗ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εν όψει της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης της Επιχείρησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η διανομή μερίσματος ύψους 0,70 ευρώ για τη χρήση του 2003 που διαμορφώνει τη μερισματική απόδοση στο 3,2%.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως η τάση αποκόμισης κερδών που παρατηρήθηκε χθες ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα και συμπληρώνει πως δεν προβλέπει ιδιαίτερες πιέσεις.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η ευρύτερη τάση αναμένεται να προέλθει από τις διεθνείς αγορές, ενώ επισημαίνει πως σε εγχώριο επίπεδο ο ΟΤΕ παραμένει στο επίκεντρο.

Παράλληλα, η Eurobank Securities αναφέρει πως εντός της εβδομάδας αναμένεται και η αναθεώρηση των δεικτών FTSE/ASE που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, αν και όπως επισημαίνει δεν προβλέπει αλλαγές στον FTSE-20.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως οι επενδύτες ενδέχεται να συνεχίσουν να τηρούν στάση αναμονής, ενώ συμπληρώνει πως ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων οι επενδυτές αναζητούν την τάση από το εξωτερικό.

Σε πραγματοποίηση βραχυχρόνιας διορθωτικής κίνησης προς τις 2.400

μονάδες προσανατολίζονται οι περισσότεροι τεχνικοί δείκτες μεσαίας ευαισθησίας, όπως αναφέρει η Fortius Finance σε σχετική της τεχνική ανάλυση.

Η Fortius Finance επισημαίνει πως ιδιαίτερο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η διατήρηση ή όχι του επιπέδου των 4.000 μονάδων στον γερμανικό δείκτη DAX Performance του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης, καθώς θα επηρεάσει κυρίως τους ξένους θεσμικούς επενδυτές οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δείχνουν να κινούν τα νήματα στα ελληνικά χρηματιστηριακά δρώμενα.

Από την πλευρά της η Praxis ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως νευρικότητα αναμένεται να επικρατήσει και κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, αφού –όπως επισημαίνει– η πλειονότητα των επενδυτών αναμένει τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, αρχής γενομένης από τα μεγέθη τριμήνου της Alpha Bank την ερχόμενη Τετάρτη.

Ωστόσο, συμπληρώνει η Praxis ΑΧΕΠΕΥ, παρά τη νευρικότητα, καθοριστική για την πορεία της αγοράς είναι η τάση που θα διαμορφωθεί στις κυριότερες διεθνείς αγορές.

Τι έγινε χθες: Η αποκόμιση κερδών στον τραπεζικό κλάδο οδήγησε χθες τον Γενικό Δείκτη σε πτώση 0,74%, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με απώλειες 2,59%, ενώ επισημαίνει πως οι όγκοι των συναλλαγών παρέμειναν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Επιχειρηματικά Νέα: Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου εγκρίθηκε η εκλογή του κ. Παναγιώτη Βουρλούμη ως μέλους του δ.σ., αναφέρει η Marfin Analysis.

Επίσης, η Marfin Analysis αναφέρει πως η Βουλγαρία αποφάσισε να αναβάλει την πώληση της BTC στην Advent για δύο μήνες, καθώς αναμένει δύο αποφάσεις από την αντιμονοπωλιακή αρχή, για το εάν η άδεια κινητής τηλεφωνίας (την οποία κατέχει η BTC) αντιτίθεται στις συνταγματικές διατάξεις της χώρας, ενώ υπενθυμίζει πως ο ΟΤΕ έχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μέσω της 100% θυγατρικής Globul.

Παράλληλα, η Marfin Analysis, επικαλούμενη δημοσίευμα του Τύπου, σημειώνει πως η ΔΕΚΑ είναι πιθανόν να ρευστοποιήσει κάποιες από τις συμμετοχές της (διατηρώντας αυτές που κατέχει σε Εθνική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια και Εμπορική Τράπεζα).

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι ρευστοποιήσεις αναμένεται να γίνουν με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών, ώστε η πώλησή τους να μη δημιουργήσει πιέσεις στις συγκεκριμένες μετοχές, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v