Marfin Analysis: Ο ΟΤΕ παρέχει στήριξη στο ΧΑ

Οι αρχικές ενδείξεις που αφορούν στην αναδιάρθρωση του ΟΤΕ και οι προσδοκίες για τα τρίμηνα του τραπεζικού κλάδου, μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική αγορά σε πορεία καλύτερη σε σχέση με αυτή των διεθνών αγορών, τονίζει η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report με τον τίτλο ”ο ΟΤΕ παρέχει στήριξη”.

Marfin Analysis: Ο ΟΤΕ παρέχει στήριξη στο ΧΑ
Με τον τίτλο ”ο ΟΤΕ παρέχει στήριξη”, η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 19 Απριλίου, εκτιμά πως ο ΟΤΕ αλλά και οι προσδοκίες για ισχυρά αποτελέσματα από τις τράπεζες, μπορούν να διαφοροποιήσουν το κλίμα στη Σοφοκλέους έναντι των διεθνών αγορών.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η Marfin Analysis επισημαίνει ότι αν και η Σοφοκλέους συνεχίζει να παρουσιάζει πορεία αντίστοιχη με αυτή των διεθνών αγορών, οι αρχικές ενδείξεις που αφορούν στην αναδιάρθρωση του ΟΤΕ και οι προσδοκίες για τα τρίμηνα του τραπεζικού κλάδου, μπορούν να οδηγήσουν την ελληνική αγορά σε πορεία καλύτερη σε σχέση με αυτή των διεθνών.

Οι αναλυτές της ΑΧΕ αναφέρονται στα εβδομαδιαία κέρδη του ΟΤΕ (6,2%) μετά τις αλλαγές στη διοίκηση, αλλά και στη θετική αντίδραση της αγοράς στην αλλαγή ηγεσίας στον ΟΠΑΠ.

Στην ανάλυσή της η χρηματιστηριακή προτείνει μεταστροφή του ενδιαφέροντος από τον ΟΤΕ στην Cosmote, καθώς, όπως επισημαίνει, ο ΟΤΕ, με βάση το εκτιμώμενο P/E του 2004, διαπραγματεύεται σε μικρό premium έναντι της Cosmote.

Στην ανάλυση αναφέρεται ακόμη ότι απομακρύνεται από τη λίστα των top picks της Marfin Analysis η Coca-Cola 3E, καθώς είχε προσεγγίσει την τιμή στόχο, ενώ πλέον συμπεριλαμβάνονται η Φουρλής και η Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει ότι ξεκίνησε την κάλυψη της Φουρλής με τιμή στόχο τα 5,50 ευρώ, με τη μετοχή της εταιρίας να κερδίζει 10,3% στη διάρκεια της εβδομάδας.

Η ΑΧΕ, σχολιάζει δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για διάθεση επιπλέον πακέτου μετοχών του ΟΠΑΠ και του ΟΛΠ από την κυβέρνηση, την ιδιωτικοποίηση του 20%-25% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για αναζήτηση στρατηγικού συνεταίρου για την ΕΥΔΑΠ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis εμφανίζεται θετική όσον αφορά στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, μια κίνηση που θα προσδώσει βάθος στην αγορά, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει, ενώ θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των υπό ιδιωτικοποίηση εταιριών, περιορίζοντας και το δημόσιο χρέος αλλά και τις πιέσεις όσον αφορά στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis, άλλα δημοσιεύματα του Τύπου κάνουν λόγο για την πρόθεση της κυβέρνησης όσον αφορά στην αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας για τον ΟΤΕ μέχρι το μέσον του 2005, ενώ και για την Εθνική Τράπεζα αναζητείται στρατηγικός εταίρος, προκειμένου έτσι να απεξαρτηθεί πλήρως από τον κυβερνητικό έλεγχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v