ΔΕΗ: Τι βλέπουν για Q1 οι D. Bank, G. Sachs, Citi

Η αποκλιμάκωση του κόστους καυσίμων και η βελτίωση του μίγματος ηλεκτροπαραγωγής θα οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της ΔΕΗ, συμφωνούν οι Deutsche Bank, Goldman Sachs και Citi.

ΔΕΗ: Τι βλέπουν για Q1 οι D. Bank, G. Sachs, Citi
Η αποκλιμάκωση του κόστους καυσίμων και η βελτίωση του μίγματος ηλεκτροπαραγωγής θα οδηγησουν σε σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της ΔΕΗ, συμφωνούν η Deutsche Bank, η Goldman Sachs και η Citi.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο α΄ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στα 238 εκατ. ευρώ, από 30 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα EBITDA να διαμορφώνονται περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Ο οίκος επισημαίνει ότι με βάση τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρήσης, ο τίτλος είναι διαπραγματεύσιμος με Ρ/Ε 5, ενώ διατηρεί σύσταση "buy" με τιμή-στόχο στα 22 ευρώ.

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για τη μετοχή έχει η Goldman Sachs, διατηρώντας σύσταση "sell" με τιμή-στόχο στα 15,4 ευρώ. Ειδικότερα, αν και περιμένει κέρδη 572 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης (στα 181 εκατ. για το Q1) από ζημίες 303 εκατ. το 2008, επισημαίνει ότι στα τρέχοντα επίπεδα, η τιμή της μετοχής αντανακλά την κερδοφορία της επιχείρησης, προσθέτοντας ότι παραμένει αρνητική για τη ΔΕΗ λόγω της τεράστιας επιβάρυνσης που αναμένεται να αντιμετωπίσει το 2013 η εταιρία λόγω της εκπομπής καυσαερίου.

Σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 25 ευρώ διατηρεί και η Citi, προβλέποντας ότι η εταιρία θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη 212 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να ανέρχονται στα 484 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο. 

Σημειώνεται ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, με βάση δημοσκόπηση του Reuters, για τα αποτελέσματα α' τριμήνου της ΔΕΗ κάνουν λόγο για συνολικές πωλήσεις, για EBITDA και για καθαρά κέρδη ύψους 1,478 δισ. ευρώ (+4,8%), 443 εκατ. ευρώ (115%) και 194 εκατ. ευρώ (547%) αντίστοιχα.   
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v