Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αναλυτές για τις διοικητικές αλλαγές στην ΕΤΕ

Θετική εμφανίζεται η Marfin Analysis για τη νέα διοικητική δομή της Εθνικής Τράπεζας, της οποίας θα ηγούνται στελέχη που προέρχονται από τον τραπεζικό κλάδο και που κατ’ επέκταση διαθέτουν ανάλογη εμπειρία στον χώρο. Πώς σχολιάζουν Eurobank Sec, Εγνατία ΑΧΕ.

Οι αναλυτές για τις διοικητικές αλλαγές στην ΕΤΕ
Θετική εμφανίζεται η Marfin Analysis για τη νέα διοικητική δομή της Εθνικής Τράπεζας, της οποίας θα ηγούνται στελέχη που προέρχονται από τον τραπεζικό κλάδο και που κατ’ επέκταση διαθέτουν ανάλογη εμπειρία στον χώρο.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis στο πρωινό της report αναφέρεται στη νέα διοικητική δομή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αφορά σε έναν μόνο υποδιοικητή –και συγκεκριμένα στον κ. Ιωάννη Πεχλιβανίδη– αλλά και στον διαχωρισμό των μη τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πάντως πως η εμπειρία που διαθέτουν τα στελέχη της Εθνικής από τον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δύναται να βοηθήσει στην εύρυθμη συνέχεια των τραπεζικών δραστηριοτήτων.

Η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει στο δικό της report πως η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε αλλαγές στη διοικητική δομή με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διοίκησης.

Σε αυτό το πλαίσιο η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως οι εν λόγω αλλαγές αναφέρονται μεταξύ άλλων σε αναβάθμιση των τμημάτων εσωτερικού ελέγχου, στρατηγικού σχεδιασμού και ελέγχου κινδύνου, αναβάθμισης του ρόλου των στελεχών των βασικών τμημάτων λειτουργίας της τράπεζας.

Εξάλλου και η Eurobank Securities σημειώνει στο πρωινό της report πως η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη νέα της διοικητική δομή, η οποία συμπεριλαμβάνει μόνο έναν υποδιοικητή, επισημαίνοντας πως ο κ. Πεχλιβανίδης είναι ο υποψήφιος.

Σύμφωνα με την Eurobank Securities οι διοικητικές αλλαγές θα προταθούν αρχικά προς το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και στη συνέχεια θα προταθούν στη γενική συνέλευση της τράπεζας.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι νέοι γενικοί διευθυντές της τράπεζας θα προτείνουν την αναδιάρθρωση των τομέων δραστηριότητάς τους, ενώ καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v