Ελλάκτωρ: Ποια οφέλη βλέπουν οι ΑΧΕ από Ρουμανία

Στα 5,3 - 5,8 δισ. ευρώ θα εκτοξευτεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Ελλάκτωρ μετά την υπογραφή της σύμβασης για οδικό έργο στη Ρουμανία, αναφέρουν οι Marfin Analysis και Εθνική P&K στο πρωινό τους report.

Ελλάκτωρ: Ποια οφέλη βλέπουν οι ΑΧΕ από Ρουμανία
Θετικές επιπτώσεις που σχετίζονται πρωτίστως με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Ελλάκτωρ, αλλά και με το πλασάρισμά της στην αγορά των Βαλκανίων επισημαίνουν οι αναλυτές μετά την υπογραφή της σύμβασης για οδικό έργο στη Ρουμανία.

Η Εθνική P&K εκτιμά ότι το deal θα ανεβάσει το υπόλοιπο της Ελλάκτωρ στο επίπεδο ρεκόρ των 5,5- 5,8 δισ. ευρώ, καθώς και ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει τη σωστή τοποθέτηση της εταιρίας ώστε να εκμεταλλευθεί τα διάφορας έργα στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης.

Στα 5,3 δισ. ευρώ θα εκτοξευτεί το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Ελλάκτωρ, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, ανεβάζοντας μάλιστα το ποσό στα 5,8 δισ. ευρώ σε περίπτωση που συνυπολογιστούν και οι επικείμενες συμφωνίες.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει πως πρόκειται για «καλά νέα» για την εταιρία και προσθέτει πως υποθέτοντας α) κατασκευαστική περίοδο τεσσάρων ετών β) περιθώριο EBIT 5% και γ) μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου στο 9,4% η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το ρουμανικό project θα μπορούσε να προσθέσει στην τιμή στόχο της Ελλάκτωρ των 7,5 ευρώ ακόμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v