Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: Θετικό κλίμα εν εναμονή των τριμήνων

Ελκυστικές αποτιμήσεις για αρκετές εταιρίες θεωρεί πως προσφέρουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών η Εγνατία ΑΧΕ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η ανακοίνωση αποτελεσμάτων α’ τριμήνου ενώ θετικές είναι οι προοπτικές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Τιτάνα.

Εγνατία ΑΧΕ: Θετικό κλίμα εν εναμονή των τριμήνων
Ελκυστικές αποτιμήσεις για αρκετές εταιρίες θεωρεί πως προσφέρουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών η Εγνατία ΑΧΕ.

Αναλυτικότερα, στο εβδομαδιαίο report της χρηματιστηριακής αναφέρεται πως οι αγορές την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισαν έδαφος έπειτα από τα θετικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στην Αμερική τα οποία επέδρασαν καταλυτικά έναντι των ανησυχιών για τον αποπληθωρισμό.

Ωστόσο, αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, καθώς το κλίμα σε οικονομικό και εταιρικό επίπεδο παραμένει ακόμα ασαφές εκτιμάται συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης στις αγορές, βραχυπρόθεσμα.

Οι αναλυτές της Εγνατίας αναμένουν πως η εξέλιξη των εταιρικών κερδών α΄ τριμήνου του 2004 θα επηρεάσει τις επενδυτικές αποφάσεις και θα δώσουν εκ νέου τάση κατά την διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων.

Ακόμα, τονίζει η ΑΧΕ οι προσδοκίες για το ύψος του Αμερικάνικου ΑΕΠ (που αναμένεται να δημοσιευτεί στο τέλος του μήνα) θα αρχίσουν να επηρεάζουν την πορεία των μετοχών και στην περίπτωση που αυτό παραμείνει ”ισχυρό” ίσως να μπορέσει να υποστηρίξει υψηλότερες αποτιμήσεις, τόσο για τους Αμερικανικούς, όσο και για τους Ευρωπαϊκούς τίτλους.

Αναφορικά με το ΧΑ, επισημαίνει η Εγνατία, δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα Ευρωπαϊκά Χρημαστήρια, καθώς ο λόγος P/E υπολογίζεται στο 15,2 έναντι του 14,1 του DJ Euro Stoxx.

Σημειώνεται ακόμα στο report, πως οι προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο των τραπεζών δικαιολογούν τις θετικές συστάσεις για τις μετοχές των Alpha Bank, EFG-Eurobank και Εθνικής.

Επιπλέον, με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη, η ΑΧΕ διακρίνει προοπτικές υπεραπόδοσης για τις μετοχές των Τιτάνα και ΔΕΗ.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η πρόσφατη αδυναμία λόγω των κατηγoριών σε βάρος μελών του Δ.Σ. ενδεχομένως να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν αναμένεται να επηρεάσει τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας. Σε αυτά τα πλαίσια, η Εγνατία ΑΧΕ θεωρεί τον τίτλο του ΟΠΑΠ ”αγοραστική ευκαιρία”.

Στις προτεινόμενες μετοχές από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση η Εγνατία συγκαταλέγει αυτές των Γερμανός, Folli- Follie, Elmec Sport, Notos Com, Τεχνική Ολυμπιακή, Intralot, ΕΠΑΤΤ, Hyatt, Jumbo, Imako, Μαίλλης, και Σαράντης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v