Εμπορική: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές το Q1

Απογοητευτικά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εμπορική για το α' τρίμηνο της χρήσης, τονίζοντας την επιβάρυνση στην κερδοφορία της τράπεζας από την εκτίναξη των προβλέψεων.

Εμπορική: Πως σχολιάζουν οι αναλυτές το Q1
Απογοητευτικά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εμπορική για το α' τρίμηνο της χρήσης, τονίζοντας την επιβάρυνση στην κερδοφορία της τράπεζας από την εκτίναξη των προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους € 168,7 εκατ. στο α΄ τρίμηνο του 2009 με το ύψος των προβλέψεων να διαμορφώνεται στα 175,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα να υποχωρούν 18,4%.

Η Alpha Finance διατηρεί την αρνητική της στάση για την μετοχή της Εμπορικής, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα «φτωχό» τρίμηνο. Στα αρνητικά αναφέρει την εκτίναξη για μια ακόμα φορά των προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και τα αδύναμα λειτουργικά έσοδα, ενώ κάνει λόγο και για επιδείνωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και της ρευστότητας της Εμπορικής, σε τριμηνιαία βάση. Από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι η τράπεζα κατάφερε να περιορίσει αποτελεσματικά τα κόστη της.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εμπορική ήταν απογοητευτικά, για μια ακόμα φορά, τονίζει η Marfin Analysis. Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει απογοητευτικά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα καθαρά έσοδα από τόκους και αμοιβές, σημειώνοντας πως τα καθαρά έσοδα από τόκους επλήγησαν από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε επίπεδο δανείων και καταθέσεων καθώς και από το αυξανόμενο κόστος των χρηματοδοτήσεων. Επιπλέον, η σημαντική αύξηση των προβλέψεων επιβάρυνε την κερδοφορία της τράπεζας.

Οι αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες και η αδύναμη παραγωγή εσόδων από κύριες δραστηριότητες, οδήγησαν την Εμπορική σε καθαρές ζημιές ύψους 169 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2009, έναντι ζημιών 15 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2008, αναφέρει η HSBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v