Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Host Sponsor στο 9ο WFIC

Το ΧΑ συμμετέχει ως Host Sponsor στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικής Πληροφορίας (WFIC - World Financial Information Conference) που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα (4-7 Οκτωβρίου 2009) από τη SIIA/FISD.

ΧΑ: Host Sponsor στο 9ο WFIC
Το Χρηματιστήριο Αθηνών συμμετέχει ως Host Sponsor στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Χρηματοοικονομικής Πληροφορίας (WFIC - World Financial Information Conference) που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα (4-7 Οκτωβρίου 2009) από τη SIIA/FISD. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FISD (Financial Information Services Division), που αποτελεί κλάδο της SIIA (Software and Information Industry Association), ιδρύθηκε το 1985 ως ουδέτερο business forum για την κατανόηση, διευθέτηση και προώθηση θεμάτων σχετικά με τη διάχυση, διαχείριση, παρακολούθηση και χρήση της Χρηματοοικονομικής Πληροφορίας στην παγκόσμια αγορά.

Μεταξύ άλλων, μία από τις σημαντικές δραστηριότητες της FISD είναι η διοργάνωση του Διεθνούς Συνέδριου Χρηματοοικονομικής Πληροφορίας (WFIC - World Financial Information Conference), κάθε δύο χρόνια, εναλλάξ σε Ευρώπη και Αμερική.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για το σημαντικότερο διεθνούς φήμης συνέδριο στον κλάδο της Χρηματοοικονομικής Πληροφορίας, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα Διευθυντικά Στελέχη από Διεθνείς Τράπεζες, Broker - Dealers, Χρηματιστήρια, Πλατφόρμες Συναλλαγών, Προμηθευτές/Αναμεταδότες Πληροφορίας, να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν διάφορα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύψει σημαντικούς τομείς που αφορούν στην χρήση και αναμετάδοση χρηματοοικονομικής πληροφορίας, όπως:

1. Πολιτικοοικονομικό περιβάλλον: Νέες πλατφόρμες συναλλαγών και πηγές χρηματοοικονομικής πληροφόρησης

2. Νέες εναλλακτικές πλατφόρμες συναλλαγών και άντλησης χρηματιστηριακών δεδομένων

3. Η αλλαγή στο Διεθνές Περιβάλλον των Αγορών και πώς να επωφεληθείτε/ ανταποκριθείτε στις σχετικές προκλήσεις

4. Μεταβολές των Αγορών και των προϊόντων τους

5. Διαχείριση Κινδύνου και Υποστηρικτικά Συστήματα

6. Παρακολούθηση Κόστους και Εμπορικές Συμφωνίες

7. Επιχειρηματικά Μοντέλα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης

8. Μεταβολές του περιεχομένου δεδομένων χρηματοοικονομικής πληροφορίας

9. Επίδραση στις Χρηματοοικονομικές Αγορές.

Όπως επισημαίνεται, το Χρηματιστήριο Αθηνών, ως ενεργό μέλος της FISD από το 2005, συμμετείχε στο 7ο Συνέδριο WFIC στη Ρώμη (Οκτώβριος 2005) και στο 8ο Συνέδριο WFIC στις ΗΠΑ (Σεπτέμβριος 2007), ενώ για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωσή του 9ου Συνεδρίου στην Αθήνα ως Host Sponsor.

Η φετινή διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα τόσο στο ΧΑ όσο και στις Τράπεζες, στις ΕΠΕΥ και στους Προμηθευτές/Αναμεταδότες Πληροφορίας που δραστηριοποιούνται στις Χρηματιστηριακές Αγορές που υποστηρίζει το ΧΑ, να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου με χαμηλό κόστος αξιοποιώντας παράλληλα τις σημαντικές δυνατότητες δικτύωσης και επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Περιβάλλοντος.

--- Λίγα λόγια για τη FISD

Η FISD είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός υπηρεσιών χρηματοοικονομικής πληροφορίας, με μέλη της χρηματιστήρια, διεθνείς επενδυτικούς οίκους, διεθνείς αναμεταδότες χρηματοοικονομικής πληροφορίας.

Με την μακρόχρονη παρουσία της έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των εμπλεκομένων φορέων των Κεφαλαιαγορών σε διεθνές επίπεδο και συμμετέχει σε όλες τις επιτροπές ή εποπτικές αρχές που ασχολούνται με την διάθεση χρηματοοικονομικής πληροφορίας των αγορών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ανάμεσα στα μέλη της FISD διακρίνεται μια σειρά από μεγάλους πελάτες του Ομίλου ΕΧΑΕ, όπως η Bloomberg, BNP Paribas, Capital Group, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Fidelity Investments, HSBC, JP Morgan, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Thomson Reuters, UBS κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v